Petersham Nurseries

 

Hvis du skal til London denne sommer, må du ikke gå glip af dette fantastiske sted, der både er en planteskole, en kendt restaurant og en livsstilsbutik.

Stedet er mindre end ti år gammelt, men er allerede blevet en institution i London og blev til efter devisen: Man køber en gammel planteskole, indretter en del af de gamle drivhuse til restaurant, café og butik med loppefund, fylder de andre med udelukkende pæne planter og ansætter en stjernekok. En rigtig god idé, for Petersham Nurseries er ganske enkelt et magisk sted, der for alle der elsker mad eller have eller, bedre endnu, begge dele. Og et oplagt sted at besøge, hvis man alligevel skal til London.

Petersham Nurseries ligger i Richmond, en forstad til London, og kan nås med undergrunden. Sæt det meste af en dag af, for man kan bruge adskillige timer på bare at kigge på både planter og de mange finurlige ting, der fylder drivhusene og som alt sammen kan købes. Og så er der selvfølgelig restauranten, der ledes af den kvindelige, australske kok Skye Gyngell og som netop har fået en stjerne i Michelin. (Skye Gyngells prisbelønnede kogebog, Et år i mit køkken, er en af bedste, der er havnet i mit køkken i årtier. Måske har du den derhjemme, for vi haft den til salg på hjemmesiden og også brugt den som gave. Den er desværre udsolgt nu.) Er man ikke til det store madudtræk, kan man nøjes med en sandwich eller det klassiske engelske traktement: En kop te og et stykke kage. Uanset hvad man vælger serveres det i drivhusene, hvor man sidder bænket på et charmerende sammensurium af loppefuld-stole og ditto borde.

Udenfor finder man vogne og borde med planter, men også bede med sommerblomster og et væld af smukke krukkearrangementer. Egentlig ikke særlig kompliceret, men til gengæld er der pænt, uanset hvor øjet falder. Her er ingen grimme sommerblomster, ligesom der er fuldstændig renset for alt det gyselige brugskunst, der som regel fylder danske planteskoler.

Har du lyst til at købe planter med hjem er det ikke noget problem, sådan rent toldmæssigt. Man har nemlig lov til at indføre planter til eget brug. Og mange planter kan sagtens klare en flyvetur, også selv om de bliver pakket ned i en kuffert. Alternativt kan man tage billeder af planterne og, mere vigtigt, deres navneskilte og prøve at finde dem herhjemme.

Åbningstider og rutebeskrivelse finder du her.

Se hele billedserien fra Petersham Nurseries her:


 
 
 

13 kommentarer

 
 1. Janet Ferdinandsen says:

  Det ser da ud til at være et helt fantastisk sted. Man må kunne blive “helt væk” i timer, med bare at gå på opdagelse.

 2. Katarina says:

  Jag besökte Petersham i början på juni, det är ett helt underbart ställe! Så jag instämmer i alla lovord. I den fina restaurangen skulle man nog boka bord, vi åt en ljuvlig sallad i caféet istället.

 3. Nette says:

  Ser ud til at være et fantastisk godt tip!

 4. Aase Andersen says:

  Et superdejligt indlæg med meget appetitlige billeder. Det gør denne regnvejrsdag lidt mere solrig. Jeg vil absolut besøge stedet, hvis jeg kommer til London.

 5. Gro Jessen says:

  Fantastisk sted, lige noget for mig :-D

 6. Anja Egeriis says:

  Super – et link, der skal gemmes til den næste London-tur!

 7. Tine says:

  Det er et superhyggeligt sted, og en rigtig fin gåtur langs Themsen fra Richmond.

 8. anne rune says:

  har læst om stedet flere steder, og vil helt sikkert
  besøge det på min næste tur til London

 9. Susanne says:

  Hej
  Må man tage blomster med hjem fra Storbritannien? eller kun frø?
  På forhånd tak!
  Fortsat god sommer

  • Man må gerne tage planter med hjem til eget brug. Men hvis du skal med et fly hjem, skal du tænke på vægten, jord er jo tungt. Det er en god idé at fjerne potten og så meget jord som muligt og derefter vikle lidt fugtig køkkenrulle eller lignende om rødderne og komme en plastikpose rundt om det hele.
   Isabella

 10. else says:

  den tomat salat skal prøves .

 11. gitte levin says:

  Min veninde og jeg har lige besøgt stedet. Dejlig oplevelse. Jeg havde ikke læst på lektien, så 29,50 pund for en hovedret. Men det smagte virkelig fantastisk. Vi havde varme og en del regn. servetricerne gik derfor smukt rundt i kjoler med bare arme og matchende i farver med Ilse Jacobsen gummestøvler.

 12. Helle says:

  Sikke et sted! Har engang læst om det i Alt om Haven. Det må absolut besøges næste gang turen går til London.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 9 + 2 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).