Den romantiske forårshave

 

 Foråret skal lægges nu! Få inspiration til forårshaven i de sarte, romantiske farver, vi drømmer om, når dagene begynder at blive lyse igen efter en lang vinter.

Forårshaven kan være fuld af farver, også de stærke. Men derfor er der jo ikke nogen grund til at forvise de lyse! Her er en række inspirationsbilleder til de blomster, man kan have i den lyse, romantiske forårshave. Du kan købe løg til mange af de blomster, der er vist her, på shoppen, men ikke dem alle, for nogle af billederne er kun til inspiration. Som f.eks. billedet herunder. Det er forår sådan som vi længes efter det, når januar og februar er gået og vinteren er blevet grå og sjappet.  Ja, nogen af os længes efter det allerede nu…

 Ovenfor: Jeg ville nødig være helt foruden den lyse gule farve om foråret. Den passer så fint til alt det hvide og lysegrønne, men også, som det ses her, til lyserødt. 

Mere gult og hvidt! Til højre en fin forårsbuket i hvide og gule farver, til venstre den skønneste, fyldte påskelilje, der er hvid med en gul midte. Den hedder ‘White Lion’ og kan fås her.

Ovenfor: De lyserøde tulipan med de grønne striber hedder’ Grønland‘ og er en af de mest holdbare tulipaner i haven, forstået på den måde, at den vil komme igen i flere år fremover. Mange af de store, dobbelte pæon-lignende tulipaner, som vi så godt kan lide, kommer nemlig kun igen et år eller to. Som en haveekspert engang udtalte det: “Man bør i virkeligheden betragte tulipaner som et-årige. Gør man det, vil man blive glad, når de kommer året efter, i stedet for at blive skuffet over, at de ikke kommer igen og igen som vores barndoms røde og gule tulipaner”. Men tilbage til Grønland: Den kommer faktisk igen i ret mange år og er derfor en rigtig god investering. Se også billedet lige nedenunder til højre, hvor du kan se den helt tydeligt. Til venstre for den et billede af den liljeblomstrende tulipan ‘White Triumphator’. Begge tulipaner kan købes i shoppen. Trykker du på billedet, kommer du ind til dem på shoppen.


Tulipanen til højre ovenfor er ikke som de andre! ‘Shakespeare’ som den hedder er nemlig en af de få tulipaner, der kommer igen som en staude, og som endda vil brede sig med årene. Det er simpelthen en anden type tulipan, end de gængse, vi kender så godt. Den er mindre og kommer tidligere. Til venstre den yndige perlehyacint ‘Valerie Finnis’, der har den smukkeste, babyblå farve. Begge er til salg på shoppen, klik på billederne for at se pris mm.

 Ovenfor: Også denne tulipan kommer igen på samme måde som påskeliljer gør det, og ligesom påskeliljer vil den også brede sig med årene. Det gør den til en rigtig god investering. Smuk er den samtidig med sine hindbærrøde striber på en cremefarvet bund. Også denne tulipan, der hedder ‘Flaming Purissima’ er til salg på shoppen, se den her, eller klik på billedet.

 Den store dobbelte tulipan hedder ‘Angelique’ og er ganske enkelt den bedste af de dobbelte, lyserøde tulipaner. Du kan købe den her eller klikke på billedet.

  

Ovenfor: Her er den pink tulipan ‘Mariette’ sat sammen med prydløg ‘Purple Sensation’. Jeg synes, det er en suveræn kombination!

Vi har både tulipan ‘Mariette’ og prydløg ‘Purple Sensation’ til salg i shoppen. Klik på billedet og du kan se pris mm.

Tulipan kan sagtens lægges i krukker. Det kan gøres nu. Krukken kan sagtens stå ude i vinter, hvis den altså er frostsikker. Ellers kan du købe en plastikkrukke her. Når foråret nærmer sig kan du evt. sætte krukken ind i drivhuset og få ekstra tidlige tulipaner til din krukke. Her er det tulipan ‘Blue Diamond’ sammen med blå forglemmigej. Det er en kombination, det er let at gøre efter.

Tulipan ‘Blue Diamond’ er en af de allerbedste. Den er en såkaldt ‘dobbelt sen’, hvilket betyder, at den er fyldt som en lille pæon og blomstrer sent, dvs. fra midt i maj. Man kan lægge tulipaner hele efteråret. Til gengæld har løgene ikke godt at ligge hjemme i dit varme hus, så hvis du allerede har bestilt dem og fået dem leveret, skal de helst ud i jorden med det samme. Løgene tørrer nemlig ud, når de ligger lyst og varmt. Af samme grund kan de tulipanløg, der har hængt længe på f.eks. et stativ i en butik, være ødelagte. Her på lageret på Hesede Hovedgård ligger de mørkt og køligt og kan derfor holde sig i længere tid.

Prøv at sætte hyacinter og perlehyacinter sammen, det vil give en super flot effekt. Her er det hyacint ‘Anna Lisa’, der er hverken er lyserød eller lyslilla, men lidt midt i mellem, sammen med den mørkeblå perlehyacint, muscari latifolium.

 

Til venstre den fine påskelilje ‘Replete’, der bliver kaldt for verdens eneste, lyserøde påskelilje. Den er nu, som man kan se på billedet, ikke ægte lyserød, men mere abrikosfarvet. Men stadig en skønhed! Til højre den skønne, dobbelte tulipan ‘Mount Tacoma’, der er udsolgt i skrivende stund. Den kommer dog snart igen, sammen med nogle af de rød-og-hvid-stribede tulipaner, som nogle kunder har efterlyst og som kan ses på billedet nedenfor:

 

 

 

 

 
 
 

5 kommentarer

 
 1. Mette Irgens says:

  Nydelig – skal bruke tipsene når jeg går i gang :)
  *Mette*

 2. Elisabeth Schwarck says:

  Hvor er det skønt at du kan og vil tage Marilyn hjem, sikke en service! :)

  Sikke dejlige forårsbilleder! Jeg er vild med billedet af Blue Diamond med forglemmigej; enkelt, men perfekt, det må give en god støtte til de lange tulipanstængler.
  Jeg er også glad for at bruge Natviolen sammen med tulipanerne.
  Jeg har ledt efter en sart gul tulipan, men finder kun de omtalte kradse gule af slagsen alle vegne. Jeg læste om den sarte gule Butter Yellow i Tasha Tudors havebog og fandt siden en enkelt sart gul tulipan i min egen have, lige ved siden af en Marilyn – de klæder hinanden godt. Er du stødt på en sart gul tulipan i din havekarriere?

  Elisabeth

  • Den eneste, sart gule tulipan, jeg selv har haft i haven, er Verona, der er en dobbelt sen, altså en af de buttede pæon-lignende tulipaner. Den er nærmest cremegul og super smuk. Vi har haft den til salg jævnligt gennem årene, men ikke lige i år. Jeg har forsøgt at finde Butter Yellow, som du nævner, men uden held. Jeg vil forsøge at finde en fin én til næste efterår.
   Isabella

   • Elisabeth Schwarck says:

    Sent i går aftes kiggede jeg min bog igennem og opdagede til stor gru, hvorfor hverken du eller jeg kan finder den omtalte tulipan: Jeg har simpelthen læst forkert! Den hedder ikke ‘Butter Yellow’, men ‘Mrs John T. Scheepers’ og med det rette navn og via google kan jeg se, at den på ingen måde er sart gul.
    Det er jeg virkelig ked af, undskyld!
    Jeg er spændt på at se, hvilken smuk gul tulipan du kan trylle frem i butikken næste efterår, ‘Verona’ lyder vidunderlig :)

 3. Ingvill Egeli says:

  En aldeles utrolig inspirerende artikkel – ønsker mer av samme slagsen! Simpelthen uimoståelige bilder, ikke lett å la være å bli forelsket i disse løker.

  Kan ikke si at jeg direkte misliker teksten, heller – får lyst til å lese mer av samme forfatter! Gleder meg stort over at verandaen fortsetter!

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 7 + 11 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).