Farve i forårshaven

 

Hvis ens forårshave skal være fantastisk på den frodige, engelske måde, skal man ikke være bange for at bruge farver. Englænderne elsker nemlig farver og er suveræne til at sætte dem sammen. Se hvilke blomster du kan sætte sammen for at gøre dem kunsten efter.

Engelske haver er fantastiske. Frodige, romantiske, tilsyneladende lidt rodede og tæt pakkede med planter er det den slags haver, mange af os drømmer om at genskabe. Men de er også fyldte af farver. Når man står i én af dem, eller når man ser dem i blade og bøger, tænker man måske ikke altid over det. Men af grundene til, at de engelske haver er så inspirerende er, at deres ejere ikke er bange for at bruge farver – og at de er super gode til at sætte dem sammen. Selv forårshaverne er fyldte af den slags farver som vi danskere kan være lidt forskrækkede over at bruge og i kombinationer, vi måske ikke lige kunne forestille os, især ikke om foråret. Orange kan måske lige gå om efteråret, hvor farverne også i naturen er flammende, men i en forårshave? Nej tak, så hellere en lyserød, der ligesom hører årstiden til. Men orange er netop en af de farver, der giver alle de andre farver et modspil. Den er fantastisk til både blå, lilla og rød og vil brugt rigtigt være med til at gøre forårshaven til en magisk – og meget engelsk – oplevelse.

 Ovenfor: På billedet til højre er rød-orange tulipaner sat sammen med bellis i en mørk pink, næsten rød farve. Du kan bruge den fantastiske, røde papegøjetulipan ‘Rococo’ til venstre til et lignende bed. Den smukke, orange tulipan ‘Cairo’, se nedenfor, vil også være perfekt i denne sammenhæng.

Ovenfor: Orange og lilla er en klassisk farvesammensætning, fordi det gule i den orange farve skaber en kontrast til det blå i den lilla farve. De fremhæver simpelthen hinanden. Prøv at sætte den mørke hyacint ‘Woodstock’ sammen med den orange tulipan ‘Cairo’ – det vil være et fantastisk par.

Her er orange tulipaner sat sammen med porcelænsblå forglemmigej’er, en anden klassisk farvekombination i engelske haver. Du kan opnå den samme effekt ved at sætte den orange papegøjetulipan ‘Parrot King’ (som efter min mening er pænere) sammen med den fine, babyblå perlehycint ‘Valeri Finnis’, se nedenfor.

 Nedenfor et billede fra en anden engelsk have, hvor orange tulipaner er brugt sammen med lyslilla tulipaner (i baggrunden) og små gul narcisser som bund. Selv om det er stærke farver er man ikke i tvivl om, at det er forår! Tulipanen til højre hedder Blue Diamond og har en skøn, lys lilla farve og de flotteste, dobbelte blomster.

Nedenfor: Den orange tulipan ‘Princess Irene’ er en af de bedste orange tulipaner og super flot sammen med den nye tulipan ‘Ronaldo’, der et lilla med et vinrødt skær.

 

Den dobbelte, sorte tulipan ‘Black Hero’ (nedenfor) er i virkeligheden meget mørk rød og derfor fantastisk med stærke farver som orange og blå. Den er også super smuk til lyslilla og pink.

 

 I den farverige forårshave er pink en nødvendighed. Den pink tulipan ‘Mariette’, der ses nedenfor sammen med persisk vibeæg, er en af de bedste.  

 Men stærke farver er ikke bare smukke i haven, men også fantastiske i buketter. På billedet nedenfor er farverige tulipaner sat sammen med grønne viburnum, rød vortemælk og blå oksetunge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

7 kommentarer

 
 1. Da det føles som dårligt efterår, kan man kun blive glad, når man er på besøg på Isabellas Veranda.
  Hold da op hvor jeg glæder mig til foråret 2012.

 2. Anne Sonnerup says:

  Det er nogle dejlige blomsterbilleder, men det er ærgeligt at der ikke er navn på alle blomsterne!

 3. Inger-Lise Skytte says:

  Tak for den nye “Veranda”! Man bliver pakket ind i noget rart, når man læser om alt “det lækre”. Vi må snart til Petersham i Richmond. Bage en af kagerne på siden, ud efter blomster til en vase.
  Veranda giver energi!

 4. Isabella, de der smukke orange tulipaner med den blegrosa nuance på fotoet ved siden af Blue Diamond kan jeg ikke finde i din butik, nu hvor jeg sidder ved tastaturet.

  Og hvad hedder de?
  Ser jo formidable ud sammen med sart voilet!

  Ellers et rigtigt lokke-indlæg! Tak!

  Marianne
  Den Helbredende Have

  • De hedder ‘Dordogne’ og jeg har dem ikke i sortimentet, det er derfor, du ikke kan finde dem – billedet er kun til inspiration. Jeg ville ønske, at flere fik øjnene op for hvor smukt netop sart violet og orange er sammen, også i haven, men jeg kan afsløre, at det er MEGET svært at sælge orange blomster her i landet. Derfor har jeg kun et par stykker i mit sortiment…
   Isabella

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 2 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).