Blåmuslinger à la thai

 

Brug efterårets blåmuslinger til en herlig, dampende suppe med kokosmælk, ingefær og frisk koriander. Det er en festlig ret, der samtidig er hyggelig at spise – og så koster den næsten ingenting. Det er højsæson for muslinger lige nu, de kan til og med fås i større supermarkeder som f.eks. Irma og Super Best.

Danske blåmuslinger er blandt verdens bedste og koster næsten ingenting. Læg dertil, at det er super hyggeligt at spise dem, og du har den helt perfekte gæstemad. Alligevel har vi ikke nogen tradition for at spise blåmuslinger som de f.eks. har det i Frankrig, hvor man kan få ’moules frites’ – blåmuslinger med pommes fritter til – på en hver en knejpe og i mange varianter, fra de klassiske moules marinieres med hvidvin til mere robuste udgaver med gorgonzola-ost eller karry. Her er en ny variant, hvor muslingerne bliver dampet i en thai-inspireret suppe med kokosmælk, ingefær og frisk koriander. Suppen tager ingen tid at lave, men man lige skal bruge lidt tid på at rense og tjekke muslingerne, se hvordan nedenfor.

Fremgangsmåde:

4 personer

2 kg blåmuslinger (i nogle supermarkeder bliver de pakket med 1½ kg i pakken, det er rigeligt til fire personer, hvis du skal bruge retten som forret. Du behøver ikke at tilrette suppen, det gør ikke noget, at der lidt mere af den.)

2 spsk neutral olie, f.eks. tidselolie

1 løg

2 fed hvidløg

2 cm ingefær

1-2 røde chilifrugter eller 1-2 tsk sambal olek

1 dåse kokosmælk

Saften og skal af en 1 limefrugt

Stilkene af et bundt koriander

1 spsk fiskesovs

4 dl grøntsagsboullion

Salt, peber

Til servering:

Friske korianderblade fra et bundt koriander

3 forårsløg

Rens og tjek muslingerne: Tag en musling op og tjek om den er levende. Den er levende, hvis den enten er helt lukket eller hvis den lukker sig, når du banker den mod køkkenbordet. Hvis den forbliver åben, er den død og så skal du smide den ud. Fjern derefter det lille ’skæg’, der sidder på de fleste muslinger, med en skarp kniv og skrab dem rene (nogle gange kan man købe rensede muslinger og så er dette selvfølgelig ikke nødvendigt). Find en stor gryde med låg frem og lav suppen: Pil og hak løg, hvidløg og ingefær og svits det i olien. Fjern kernerne fra chilierne og hak også dem fint og kom dem i gryden. Tilsæt kokosmælk og grøntsagsbouillon. Skræl limefrugten meget fint. Kom de hakkede korianderstilke, fiskesovs, limesaft- og skal i suppen. Kog suppen godt igennem og smag den til med salt og peber. Du kan lave suppen i forvejen, det bliver den kun bedre af. Kog suppen op og kom muslingerne i. Læg låg på gryden og damp dem i tre-fire minutter med fuld kraft på varmen. Løft låget og se, om muslingerne har åbnet sig. Hvis de er helt åbne er suppen færdige. Er de kun halvt åbne, skal de have et par minutter til. Når muslingerne er helt åbne, serveres suppen omgående med et godt brød til.

 
 
 

5 kommentarer

 
 1. Britt Madsen says:

  Det var da dejligt at du har lavet en Blog!

 2. Eva Brorsson says:

  Jag läser alltid med glädje dina nyhetsbrev och så trevligt det ska bli att följa din blogg.
  Många hälsningar från EvaB

 3. Solvejg Hartmann says:

  Kære Isabella.

  Mums – mums -mums. Absolut de bedste muslinger m/suppe jeg har smagt indtil nu. Det må blive denne opskrift fremover, når manden skal lave muslinger….

  Kh Solvejg

 4. Dorthe says:

  Fantastisk velsmagende suppe. Skønt med en variant til hvidvinsdampede muslinger – denne suppe er bare meget bedre ! Kh Dorthe

 5. Pia says:

  Den opskrift er blevet et hit hjemme hos os: Før var det faktisk lidt svært for min mand at skjule, at han ikke rigtigt gad de der muslinger;-)
  Men nu, hvor hvidvinen er erstattet med “Thailand”, er det blevet en af hans favorit-retter.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 4 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).