Mit hus i skovbrynet

 

Da jeg indrettede dette hus for omkring syv år siden, havde jeg lyst til stærke farver og sjove mønstre. For selv om jeg elsker den småblomstrede, lyse stil er det rart at se på noget andet, når jeg kommer jeg hjem. Se alle billederne fra huset ved skovbrynet.

Der er – forståeligt nok – en del mennesker, der tror, at jeg bruger rigtig meget tid på at indrette mit eget hus. Men selv om jeg arbejder med indretning og selv om jeg følger med i de udenlandske trends og tit rejser på messe og desuden køber masser af varer ind til hjemmesiden og butikken på Hesede, er det sjældent, at der bliver lavet særlig meget om hjemme hos mig selv. Ikke fordi, jeg synes, der er fantastisk, men simpelthen fordi jeg ikke har tid til det. At være selvstændig sådan som jeg er det tager en masse tid - nærmest alle døgnets vågne timer. Jeg har det derfor ligesom alle andre selvstændige: Jeg kommer hjem for at spise og sove og snakke med min mand og gå en tur med hunden og sætte vasketøj over og alt det andet, der hører et hverdagsliv til. Min mand og jeg har flyttet en del gange i de efterhånden mange år, vi har været gift, og som regel bliver huset indrettet, når vi flytter ind for så at stå nogenlunde uændret, til vi flytter ud igen. Sådan har det også været med dette hus.

Vi flyttede ind i det for ca. 7 år siden. Det er ligesom Hesede Hovedgård et af Gisselfelds huse – det ligger ca. 3 kilometer fra Hesede – hvilket var praktisk i forhold til mit arbejde. Det er et sødt og hyggeligt hus, bygget i 1930 og med gode detaljer og proportioner, og dengang, altså for omkring syv år siden, havde jeg lyst til noget andet end den lyse stil med hvidmalede møbler og lyserøde vattæpper. Ikke at jeg ikke kan lide den, men når man arbejder med den hver eneste dag er det rart at se på noget andet, når man kommer hjem. Derfor blev huset indrettet med møbler, der i stedet blev malet sorte og med farver og tapeter på mange af væggene, især i soveværelserne ovenpå. Underetagen med spisestue, køkken og stue blev holdt i lidt mere afdæmpede farver.

Spisestuens vægge er meget svagt rosa. Det gør kontrasten til det sortmalede spisebord, der er fundet på et loppemarked, mindre hård. Det store skab med porcelæn og glas var afsyret, da jeg købte det i 80′erne, blev malet hvidt i 90′erne og sort, da vi flyttede ind her. Stolene er fra Tolix, det cremefarvede stel i skabet er Edme fra Weedgewood.

Der var korkgulv og fyrretræselementer i det gamle køkken. Begge dele blev fjernet og der blev lagt sorte klinker på gulvet. Elementerne er fra Kvik og komfuret fra Falcon i England. Et gammel karlekammerskab fik fjernet sin låge og blev malet mørkegråt. De hvide fliser blev købt hos Ceramica i Haslev, men den eksisterer ikke mere. Man kan få lignende fliser hos Fired Earth, men til en anden pris, desværre. Bordpladen er en betonbordplade, som er pæn, men nok den mest upraktiske bordplade, jeg nogensinde har været i nærkontakt med. Den er sartere en marmor: Dryp en dråbe citron på den og der er ætset en plet på den med det samme. Helt håbløst! Bordet og tremmestolen er loppemarkedsfund.

Stuen er lidt af et skrabsammen, jeg bliver aldrig typen, der har et tjekket hjem fyldt af designermøbler. Til gengæld både puder og tæpper ret designede: Tæpperne er fra The Rug Company og de fleste af puderne er fra den amerikanske designer Thomas Paul. Det gule stof, som lænestolen er betrukket med, er fra JPG Baker i England.

Et lille gæsteværelse på kvisten blev indrettet med Charleston Farmhouse som forbillede: Væggene er malet dybt mørkeblå og endevæggen er tapetseret med et Morris-tapet. Skrivebord og stol er fundet på et loppemarked. Charleston Farmhouse blev indrettet for små hundrede år siden af Vanessa Bell, der var en kendt kunstner og indretningsarkitekt og desuden søster til Virginia Wolf.

Soveværelset blev tapetseret med et tapet fra tresserne, der er designet af Florence Broadhurst, mens væggene er malet i blågrøn farve fra Farrow & Ball. Sengen har jeg fundet i Frankrig og malet sort. Jeg kan godt afsløre, at den fint dækkede bakke med tilhørende kop ikke er en del af mit hverdagsliv, kun en detalje til ære for fotografen!

Du kan se flere billeder i billedserien nedenfor. Klik på det første billede og brug derefter piletasten for at bladre.

 

 
 
 

50 kommentarer

 
 1. Sandra says:

  Fedt at få lov at “snage” lidt. Det er et rigtig lækkert hus du har fået indrettet dig! Tak for snart mange ør med dejlige programmer, blade og skøn butik både elektronisk og in real life:-)

 2. Hanne Bentzen says:

  SMUKT (o;
  Vil SÅ gerne ha’ mit hjem nogenlunde lige sådan. Elsker detaljerne, men med 3 små børn, dur det bare ikke med så meget nips og så i børnehøjde. Det er til de blir så store de ikke piller i alt meget mere praktisk. Ingenting på borderne, ingen åbne skabe ect. Kedeligt og praktisk (endnu)

 3. Eva Birch says:

  1000 tak for en dejlig ‘opfindelse’ : Verandaen. Jeg er meget tit inde og kigge og elsker din måde at indrette både hus og have.
  Det var skønt at få lov til at kigge ind i dit eget hjem også. Selv om jeg blev lidt overrasket over, at du har valgt den stik modsatte retning af, hvad du ellers arbejder med – og viser os andre, så forstår jeg godt din pointe med, at der skal være noget anderledes at kigge på, når du kommer hjem. Men man kan nu alligevel godt se forbindelsen i artiklerne og til hjemmet.
  Jeg håber, verandaen får lov at leve i mange år endnu.

 4. jette says:

  Det kan godt være, at det ikke er et hus fyldt med designermøbler, men hvor ser det hyggeligt og “hjemligt” ud! Og smukt!

 5. Malene says:

  nøj, hvor er det lækkert og indbydende!

 6. Annette Morell says:

  Hej
  Du har et meget inspirerne hjem,som giver gode ideer til maling af træmøbler,det er svært at skille sig af med ting og overgive sig til for meget design da det let bliver for upersonligt ,så tak for de fine billeder og god weekend
  Hilsen Annette Morell

 7. Frida Andersen says:

  Rén hygge, god og varm stemning, Dejligt.!

 8. gunhild meyhoff says:

  rigtig lækkert indrettet – skønt inventar og bare lækkert sammensat.

 9. Connie says:

  Hvor er det et hyggeligt hjem du har – meget som jeg også selv bor – men troede efterhånden kun det var mig som levede i et hus med loppefund og små ting som bliver fundet både i din forretning og på bagagerumsmarkeder – dejligt der findes andet end stilfulde designerhjem som man altid ser i bladene.

 10. Tove Adelhorst says:

  Det er et meget hyggeligt hjem og indretning du har, tak for kigget!

 11. Gitte says:

  Go’ stil hvor det er tænkt over detaljen. Som sædvanlig er du meget inspirerende.

 12. Bente says:

  Tak for din bemærkning om bakken på sengen. Det fortæller jo at du er et menneske af kød og blod og ikke kun til fint brug…
  Tak for et hyggeligt kig.. spændende indretning!

 13. Jeg synes nu det er lige så stylet som dem i Bo Bedre bare mere blæret, for her fornemmer man også en vis sjæl.
  Tak for at vi må få lov at lure lidt :-)

  De varmeste hilsner fra Evy
  http://www.lindenborg-haven.dk

 14. May-Britt Møller says:

  Det ser hyggeligt ud. Et sted hvor man kan føle sig hjemme.
  Er faldet for den flotte plaid i hjemmestrik i forskellige farver, du har liggende i din sofa – er den fra Bloomingville eller? Kan man stadig få den?
  May-Britt

  • Nej, man kan desværre ikke få plaiden længere, men plaiden fra Bloomingville kommer på lager midt eller sidst i oktober. Og den er også super fin!
   Isabella

 15. Lise Jahnsen says:

  Lige til at flytte ind i og blive i 14 dage. Hvor er det skønt med den modsætning til alle de minimalistiske hjem, uden tæpper, uden stoffer, uden blomsterbuketter og med en lyd som på Københavns hoved banegård, når man går over gulvet. Det er jeg sikker på ikke er tilfældet hos dig.

 16. Dorthe says:

  Hyggeligt at få lejlighed til ‘kigge ind’ i dit eget hjem.
  Nu er det så jeg tænker, om du er ved at planlægge at flytte igen??
  hilsen Dorthe

 17. Eva says:

  Skønt hjem du har. Mest af alt er jeg vild med din farvesans, og mønster mix stil. Det er der stil over.
  Jeg faldt over dette skønne sted, og kom til at tænke på dig. Du er vild med lækre uld tæpper. Her er lidt – som er til at komme i nærheden af:

  http://www.companyc.com/handmade-area-rugs/mandarin-pewter/18410.htm
  og
  http://www.companyc.com/handmade-area-rugs/landscape-teal/18862.htm

  Bedste hilsener fra
  Evigglade.blogspot.com

  • Super flotte tæpper, tusind tak for et fantastisk tip! Jeg tjekkede lige: De sender faktisk ud af USA, men man skal jo lige huske, at der tilkommer told…
   Isabella

 18. Lis Englev says:

  Dejlige billeder, megen inspiration og så fra et rigtigt levende hjem! Må igang med malerpenslen både på væggene og bogskabet. I det heletaget er Isabellas Veranda et godt sted, er inde hver morgen.Også dejlige opskrifter vil prøve muslingerne i næste uge, det lyder lækkert.
  Mvh
  Lis

 19. Louise Holst Hansen says:

  Kære Isabella
  Tak for dejlig inspirerende blog. Og tak for hyggelige småsnakke i butikken. Mirabellemarmeladen er helt igennem fantastisk!
  Og tak fordi du er så åben at du vil lukke os ind i din private sfære!
  Knus
  Louise Holst Hansen, Hyllede

 20. Ruth Laursen. says:

  Hej Isabella. Rigtigt hyggeligt og flot at du vil lade os komme indenfor. Tak for det:.) Jeg har kikket på dit køkken og undrer mig over om du ikke har nogen emhætte, og hvad er det som hænger over din vask? Det ligner et rundt “stativ” af en art?? Der er også mange superflotte blomsterbilleder og jeg har mange gange haft glæde af dine frø og blomsterknolde. Super :.)

  • Stativet over vasken er en engelsk griselampe. Den er ret flot på sin egen rå måde, men min mand hader den, fordi dens diameter er så stor, at han støder hovedet ind i den, hver gang han nærmer sig vasken – meget uhensigtsmæssigt for alle parter! Mht emhætter: Jeg kan ikke holde lyden ud og har i et tidligere køkken fået installeret motoren separat på loftet, men syntes ikke det hjalp. Og jeg synes faktisk heller ikke, de er så effektive: Hvis man ikke renser dem og skifter filteret ustandseligt ender de bare med at være en ret grim lampe, og så kan man ligeså godt have en pæn lampe og åbne et vindue. Det tog jeg så konsekvensen af i dette køkken…
   Isabella

 21. Eva says:

  Tak for kigget indenfor! Jeg er specielt vild med dit køkken, og blev derfor lidt “øv”, da jeg læste, at de fantastiske hvide fliser ikke kan købes længere til billig penge….. må undersøge om der findes andre alternativer end Fired Earth.
  Ha’ en dejlig dag ;o)

 22. Zuzana Vasa says:

  Et fantastisk hjem. Jeg er vild med din indretning,(og butik) men på trods af alt vil jeg aldrig gå fra de lyse , eftersom jeg hader mørke og vinter. Men jeg vil lige spørge til vovsen, har købt alle dine blade tilbage i 2005- og 2006, indtil Aller overtog det hele. Og der sidder du på trapperne med nøjagtig den samme vovse som poserer her i stuen. Hvor gammel er han? Har min egen vuf vuf , hun er 11 år gammel.

  • Lulu er 11 år nu, med andre ord en aldrende hund, der helt klart mener, at hun gennem årene har opnået en lige så stor ret til sofaer, senge og dyner som os andre. Hun er sund og frisk, men er blevet temmelig hvid omkring snuden. Billederne her blev taget for nogle år siden, det er derfor, hun ser så ung ud!
   Isabella

 23. TUSIND TAK til jer alle sammen for jeres søde og positive kommentarer! Det er skønt, at I kan lide huset og fantastisk, at I kan lide Verandaen. Det er jo det, man håber på, når man starter noget op, men som man jo aldrig kan vide sig sikker på….
  Isabella

 24. Jeg synes jeg kan huske det skønne køkken fra en gammel Isabella rapportage! Det var dengang det virkelig var værd at læse, i dag køber jeg det mest fordi der ikke rigtig er andet…
  Men netop de fliser inspirerede mig til vores eget køkken. Tak for det ;-)

  Og hyggeligt med Veranda-konceptet!! Love it!!

 25. gulle says:

  tak for dejlige billeder at dine smukke rum – Et lille gæsteværelse på kvisten blev indrettet med Charleston Farmhouse som forbillede: – er Log-Cabin tæppet amerikansk – kunne det lade sig gøre at se tæppet i hel figur ?

 26. Hanne P says:

  Hej Isabella, herligt med verandaen og herligt med et inspirerende kik ind i dit meget personlige hjem, som emmer af glæden ved gode, gedigne ting.
  Må jeg være så fri at udspørge dig om den skønne stol (foto nr 13), er den et arvestykke, som har fået et nyt lækkert betræk? Den stol er jeg helt fortjust i!
  Nu jeg er i gang ved tasterne, skal du vide, at mange af dine opskrifter prøver jeg af – med stor succes!
  Vh
  Hanne

  • Stolen har jeg købt i en genbrugsforretning i Præstø for en del år siden og den har ganske rigtigt fået et nyt betræk. Det kommer fra GP & J Baker i England, du kan se deres hjemmeside her.
   Isabella

 27. cecilia says:

  Så vackert och hemtrevligt, med färger. Härligt med kamin i stora rummet. Tusen tack för titten.

 28. Tine says:

  Fantastisk hjem!
  Jeg er nødt til at spørge til koppen, som står på det sorte (køkken)skab ved siden af en metal kande. Koppen er lys og sort og grøn inden i.
  Er det en man stadig kan købe eller er det et unikt fund?

  VH Tine

 29. annette clemensen says:

  Eejjj…nice køkken! Må lige vide om komfuret er godt funktionelt….og– er det til el eller gas?? Det ser super ud og tænker at ….det er godt at arbejde ved!?
  Jeg er selv på udkik efter et nyt komfur og ved ikke rigtigt hvad det skal være. Dejligt at blive inspireret her på din hjemmeside:)
  Du er godtnok meget inspirerende og har lækker sans for detaljen, Tak for det!
  /Annette

  • Ja, det er et super funktionelt komfur, nok det bedste, jeg har haft (og jeg har haft et par stykker undervejs…). Det er til gas, har seks blus og to ovne, samt en separat grill. Det er et virkelig skønt komfur som jeg varmt kan anbefale og som du kan se i svaret fra en anden læser kan man bestille det hjem via det engelske stormagasin John Lewis.
   Mange tak for dine rosende ord, dem blev jeg utrolig glad for.
   Isabella

 30. kirsten says:

  hej Isabella,
  dejligt hus – lige i min stil!
  Vil du fortælle hvor du har købt skuffegrebene til dine køkkenskuffer?

  mange julehilsner fra Kirsten

  • Dem bestilte jeg på nettet, faktisk fra USA. Det kom til at koste en formue i fragt og told. Men jeg syntes, de var så pæne… Desværre har jeg ikke hjemmesideadressen længere.
   Isabella

 31. Marthe says:

  Hej Isabella.
  Vi har planer om at indkøbe sofa til vores stue, og kan rigtig godt lide den, du har i din dagligstue. Husker du, hvor den er fra?
  Tak for inspiration og fine billeder fra dit hjem.
  Stor hilsen fra Marthe

  • Den lyse af de to sofaer er købt for mange, mange år siden i Ilva, men jeg tror faktisk, at de har den stadig væk, eller i hvert fald én, der ligner meget. Den anden er fra Illums Bolighus. Det glæder mig meget, at du er blevet inspireret af billederne!
   Isabella

 32. Lene Pedersen says:

  Hej Isabella.

  Ja, dit hjem er stemningsfyldt på den gode måde..

  Med hensyn til betonbordpladen må den mangle et beskyttende lag, siden citronsaft kan lave pletter.
  På en hjemmeside fra en leverandør af betonbordplader bemærkede jeg nemlig forleden, (overvejer selv en betonbordplade) dette mht. vedligeholdelse:
  ” Undgå: Da pladen er produceret på basis af
  cement, er det absolut væsentligt, at pladen ikke
  kommer i kontakt med syre og syreholdige produkter.
  Når varmt vand og salt blandes, dannes
  sulfid, som opløser cementen”.
  Pladerne fra benævnte producent er ikke lakerede.
  Mvh.

 33. Henriette says:

  Hej Isabella

  Flotte lamper i køkkenet over bordpladen. Lige dem jeg står og mangler. Ved du hvor de kan købes ?

  Mange hilsner fra Henriette

 34. Uta Schmidt says:

  Hej, er tit inde på hjemmesiden. Håber der kommer snart nogen nye artikler.
  med venlig hilsen Uta

  • Tak for din positive kommentar – jeg har måttet stille Verandaen lidt i bero i 2012 på grund af sygdom, ikke alvorlig, men med lang genoptræning. Mvh Isabella

 35. Janne Tolstrup says:

  Mange tak for at fremvise dit smukke hjem.

  Jeg beundrer dit køkken, hvor du skriver at elementerne er fra Kvik. Kan du mon have skrevet forkert? Kvik mener i al fald ikke selv, at de har disse elementer:-)

  På forhånd tak for hjælpen.

 36. Fie says:

  Hej!
  Super flot indrettet!
  Hvor har du sengerammen i gæsteværelset fra? Synes det virker helt umuligt at opstøve en flot sengeramme i jern med et vintage-look.

  • Isabella Smith says:

   Den er købt i en butik i København for 10 år siden, og det var jo en ener, fordi det var en antik, fransk seng. Du må nok på loppemarked, på Lauritz eller Den Blå Avis, eller kig hos forhandlere af franske brocante-fund for at finde en lignende. God jagt! Isabella

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 7 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).