Vitrineskab i tre versioner

 

Råt, retro eller romantisk: Et vitrineskab kan have mange udtryk. Se hvordan det samme skab kan få tre helt forskellige udtryk med lidt maling og tapet.

De gamle vitrineskabe, der i sin tid hang i de fleste køkkener, men som brutalt blev fjernet i tresserne, da elementkøkkenet holdt sit indtog, er i høj kurs. Vi elsker dem, fordi de med deres glaslåger er både hyggelige og praktiske: Et opbevaringssted, der samtidig fungerer som et dekorativt element. Det er ikke svært at finde et gammelt, men de er ret pebrede, man skal regne med at blive mindst 3-4000 kr. fattigere for et skab i en god mellemstørrelse. I stedet kan man købe et nylavet som f.eks. dette skab, der kommer fra Hübsch og som koster 1999 kr. Det er med sit rå look ret fint i sig selv, men det er også meget let at forvandle det med lidt maling og tapet. Her kan du se, hvordan man hurtigt kan forvandle et skab, så det får nøjagtig det look, man gerne vil have.

Skabet her er nylavet og kommer fra Hübsch. Det er lavet af genbrugstræ og har et trykt mønster på bagbeklædningen. Det er fint i sig selv, men kan let forvandles, så det passer til den stil, man gerne vil have.

Her er vitrineskabet er blevet malet i skøn, blå farve, Bamiyan Blue fra Fired Earth. Du kan se den her. Bagbeklædningen er blevet tapetseret med et tapet fra Retro Villa, hvor man kan købe tapeter for 100 kr. pr. løbende meter. Der er brugt to meter til dette skab.

 

Skabet er nu fyldt med porcelæn og køkkengrej i farver, der passer. Husk, at det altid giver en god effekt at bruge en komplementærfarve. Komplementærfarven til blå er gul i hele spektret, dvs. også orange, som jeg har brugt her.


 Skabet er fyldt med en blanding af nyt gammelt, der passer i farverne.

Her er det samme skab blevet malet hvidt og har fået en lyserød baggrund. Den hvide farve er fra Farrow  & Ball og hedder Slipper Satin, du kan se den her. Den er faktisk cremefarvet, men virker hvid sammen med den lyserøde. Den lyserøde har jeg selv blandet. Jeg havde, som man kan se på billedet, en ret stor dunk af en helt sart lyserød fra Farrow & Ball, der hedder Middleton Pink. Den var imidlertid lige lys nok til at kunne ses i bunden af et skab, så den blev gjort lidt stærkere med nogle dråber tonefarve i farverne umbra og rød.

 Nu er det hvide skab blevet fyldt med porcelæn, der passer i farverne. Komplementærfarven til rød (også til lyserød) er grøn, så der er puttet et par små, lysegrønne elementer ind hist og her. Det fremhæver den lyserøde og gør det lidt mere interessant, lidt ligesom et par dråber citronsaft på en rejemad.

 Se alle billederne i fuld skærm ved at klikke på nummer to ikon fra venstre i billedet. Tryk på esc for at komme tilbage til små billeder.

 

 
 
 

16 kommentarer

 
 1. Deborah says:

  Jeg er vild med det her tip. Ikke så meget fordi, jeg skal have lige den vitrine, men fordi jeg har en gammel, jeg kunne fixe op ihvertfald med tapet om ikke andet. Om jeg nænner at male, ved jeg ikke helt, men nu kan jeg da se muligheder – tak!

  • Selv tak! Jeg havde netop tænkt indlægget som inspiration til forvandling af en gammel vitrine, men syntes, det var fint at bruge et nylavet som eksempel.
   Isabella

   • Deborah says:

    Har du mål på den nye og er den dyb nok til evt. at bruge som erstatning for overskabe i et køkken? Det ser ud til lige at være knap nok.

    • Skaber måler 115 cm i bredden, 38,5 cm i dybden og er 90 cm højt. Det er med andre ord et ret stort skab. Jeg synes godt, det kan bruges som overskab, men det kommer selvføgelig an på, hvor meget plads man har brug for:)
     Isabella

 2. kirsten jeppesen says:

  Også god info om komplementærfarver til os der har svært ved at bevæge os væk fra “tone i tone” ideen.

 3. Eva says:

  Det har jeg også gjort med mit gamle skab. Det giver køkkenet sådan en hyggelig, lidt landlig stemning, og så har hænger tapetet sammen med det jeg har inde i spisestuen.

  Hvis du har lyst – kan du se tapetet her
  http://evigglade.blogspot.com/2011/05/blomster-pa-min-vg.html

  Jeg kan anbefale dette sted der foruden at have landets smukkeste forretning udi tapeter, også har denne blog:
  http://www.tapet-cafe.dk/blog.php

 4. Pernille says:

  Hej Isabella… Hvor kan man købe det skab henne, det har en god størelse.. Tak for lækre tips..

  • Vi sætter skabet til salg på shoppen i dag. Det er imidlertid for stort til at blive sendt, så det skal afhentes her på Hesede Hovedgård.
   Isabella

 5. Pia says:

  Superfin idè :-) Har slet ikke selv tænkt på det med komplementærfarver før, det skal udprøves herhjemme.-)
  Jeg tænkte på, om der muligvis kommer nogle loppefund på webbutikken – f.eks. engelske eller andre? Du har jo så fantastisk god smag med hensyn til de ting, du finder:-)

  • Jeg vil ikke udelukke, at der på et tidspunkt kommer loppefund på shoppen, men det er ikke noget, vi har planer om lige nu. Men tak for forslaget og for dine søde ord!
   Isabella

 6. tanja andersen says:

  Skøn inspiration……… skal igang med et karlekammerskab og måske jeg skulle finde et skønt tapet til indvendig…….god søndag

 7. sanne h says:

  Har selv et skab der minder om det vil male det hvidt men med turkis baggrund tak for tippet

 8. Meget informative indlæg. Tak http://www.isabellasmith.com tager dig tid til at dele din mening med os.

 9. Annika Nuuni says:

  Hej Isabella, har du stadig skabet til salg i butikken?
  Hilsen Annika

  • Nej, men vi har et på lagersalget her i påsken, der ligner det meget (fra Bloomingville) og til en super god pris. Vi har åbent alle påskedagene fra 10-16 her på Hesede Hovedgård.
   Isabella

 10. hanne kielberg says:

  Jeg se først dette skab nu og jeg har ledt i mange op -:-))
  Kan det stadigvæk købes og HVIS hvor

  De bedste hilsner Hanne

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 3 + 7 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).