Stonehouse – et skønt hotel i Sydengland

 

Her er et skønt hotel, der ligger helt perfekt, hvis man har planer om at besøge nogle af Englands store haver som f.eks. Sissinghurts og Great Dixter. Det er ikke helt billigt, men det er en stor oplevelse og pengene værd. Prøv det enkelt nat for oplevelsens skyld – mange af værelserne har to enkeltsenge og kan let deles.

Et af mine principper, når jeg rejser, er, at det hotel, jeg bor på, eller den mad, jeg spiser, enten skal være meget enkel og dermed også meget billig, eller også så god, at det virkelig er en oplevelse. Det er nemlig min erfaring, at man meget sjældent finder de der små perler, hvad enten det er restauranter eller hoteller, som er helt fantastiske og som ikke koster særlig meget. Tværtimod ender man tit med den bløde mellemvare. En restaurant som ikke er vildt billig, men hvor maden på ingen måde er bedre end man selv kunne have lavet den. Et hotel, der ikke er vildt billigt, men hvor sengen er dårlig, badeværelset lidt ulækkert og morgenmaden ringe. Og jeg synes faktisk det er sværest i England, fordi man tit lader sig forføre af en Bed & Breakfast, der ser skøn ud, når man ser den på nettet, men hvor der næsten altid er væg-til-væg-tæpper af den ret klamme slags på toilettet, lagener lavet af alt andet end bomuld og tyndt ristet brød og baked beans fra en dåse til morgenmad. Så hellere et billigt kædehotel, hvor der i det mindste er rent! Som belønning for ens sparsommelighed og knivskarpe forudseenhed kan så tillade sig et virkelig godt hotel en dag eller to.

Som at bo i et privat hjem

Stonehouse Hotel, der ligger i Sydengland, er et af den slags hoteller. Så engelsk som det overhovedet kan blive, omgivet af en fantastisk have og i perfekt afstand til en række af Englands helt store haver som f.eks. Sissinghurst, Great Dixter og Scotney Castle. Huset er ejet af Mr. and Mrs. Dunn og har været i Mr. Dunns families eje i mange generationer. Det er nu som mange andre større huse et hotel af den slags, der virkelig er en oplevelse. At bo der føles som et besøg i et privat hjem som dem man ser i engelske film. Der er ret få værelser på hotellet og når man ikke er på værelset, hygger man sig i biblioteket eller dagligstuen, får en sludder med gartneren i køkken- eller rosenhaven, eller nyder livet på terrassen. Alle måltider foregår ved et stort bord i spisestuen, hvor man sammen med de eventuelle andre gæster spiser Mrs. Dunn’s vidunderlige mad. Værelserne er ret dyre, de koster ca. 1200 kr. for et dobbeltværelse pr. nat. Til gengæld er mange af dem med to enkeltsenge og kan derfor snildt deles af to sådan som vi gjorde det sidste år. Maden, derimod, er helt rimelig, ca. 240 kr. for en skøn, tre-retters menu, der helt klart er bedre end man selv kunne have lavet den! Sidst, men bestemt ikke mindst, er det sted, hvor man føler sig godt tilpas. Her er ikke noget irriterende snobberi, kun venlighed af den slags, der gør, at man virkelig føler sig hjemme.

Bemærk, at der findes to hoteller i England, der hedder Stonehouse Hotel. Dette ligger i Sussex og du kan se deres hjemmeside her. Køretiden fra Gatwick lufthavn er ca. 1 time.

 

Det smukke hus ligger i en vidunderlig park med lange staudebede – en oplevelse i sig selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indretningen er så engelsk som det overhovedet kan blive med tapeter og blomstrede gardiner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ja, der er naturligvis en lænestol på badeværelset! Smart, hvis nogen skulle have lyst til at læse højt for en, mens man tager et karbad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De største af værelserne har himmelsenge, men der er også adskillige værelser med to enkeltsenge, der jo er lidt lettere at dele (hvis man rejser med andre end sine ægtefælle/kæreste).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I biblioteket kan man få serveret eftermiddagste og drinks.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man føler sig som gæst i et privat hjem. Dette er dagligstuen.

 Stonehouse har den skønneste køkkenhave. Afgrøderne bruger Mrs. Dunn til sin fantastiske mad.  

Haven i sig selv er en oplevelse.

Det smukke, sydengelske landskab omgiver stedet.

Mr. and Mrs. Dunn med personale vinker farvel.

 
 
 

15 kommentarer

 
 1. Alis says:

  Det sted må jeg simpelthen opleve. Ser helt og aldeles fantastisk ud.

 2. Pia says:

  Åh, absolut et sted, jeg gerne vil opleve! Meeen, jeg har 2 små poder, begge under 4 år – og vi vil så gerne en tur til England, et sted, hvor der også er nogle gode loppemarkeder eller interiørbutikker, som mor gerne vil besøge…
  Jeg havde ikke helt turdet slippe dem løs i disse flotte hotelværelser – du skulle vil ikke ligge inde med et tip til et hotel, hvor man kan kombinere småbørn med mors interesse for indretning? På forhånd tusind tak:-)
  Knus Pia

  • Jeg kan godt forstå dit ønske, men jeg er lidt ude af trit med steder, der er gode for børn, fordi jeg ikke længere selv har små børn. Men jeg skal nok holde øje og lade dig det vide, hvis jeg falder over et godt sted.
   Isabella

 3. Aase says:

  Hvor er det smukt. Det vil være en drøm at opleve. Og så har de ovenikøbet lige nu et favorabelt tilbud på 3 nætter og 2 middage.
  På billedet af køkkenhaven står der noget der ligner kurve vendt på hovedet – ved du hvad det er Isabella? Det ser spændende ud.

  • Man bruger de fine flettede kurve til at beskytte grøntsager på vej op, typisk salathoveder, på samme måde som man bruger de klassiske, kuplede minidrivhuse af glas. Selv om disse hverken af glas eller plastik giver de grøntsagerne ekstra varme, fordi de beskytter mod blæst – og så ser de super søde ud samtidig. Vi havde dem engang til salg på shoppen, men jeg kan godt afsløre, at det ikke var nogen bestseller…
   Isabella

 4. Lise Jahnsen says:

  Det ser dejlig ud, det er bestemt en mulighed i 2012. Hvor er det dejligt, at man nu får billederne med, når man printer ud, specielt i sådan et indlæg.

 5. Kære Isabella
  Det ser ud til at være et vidnderligt sted. Et sted som jeg gerne vil gæste på et tidspunkt.
  Spændende indlæg på bloggen i dag.
  De bedste hilsener
  Kirsten Miran

 6. Lisbeth Simonsen says:

  Hold da op, det ser da dejligt ud.
  Der kunne jeg også godt tænke mig at bo.
  Hilsen Lisbeth

 7. Britta Hallundbæk says:

  Hej Isabelle!
  Alle de skønne gardinstoffer, har du nogen ide om, hvor de kan købes?
  Hilsen Britta

 8. Mette Andersen says:

  oh dear, when can I go?!!

  Giver mig abstinenser i lange baner. Det er bare FOR længe siden, at jeg sidst har været i England :)

 9. Eva Birch says:

  Det er lige min stil. Wow hvor kunne jeg godt tænke mig et ophold der. Ved du noget om, hvor handicapvenligt det er – sikkert slet ikke – så jeg evt. kan få min mand med?
  1000 tak for en ganske og aldeles skøn blog

  • Der var faktisk indrettet et ekstra værelse i et tidligere kuskehus, der lå lidt for sig selv og hvor man ikke behøvede at gå op og ned ad trapper. Jeg er ret sikker på, at man ville kunne få morgenmaden serveret derude, hvis man spurgte pænt om det. Og måske er der en køkkenindgang til huset, så man kan komme ind bagfra til spisestuen og dermed ikke behøver at bruge hovedindgangen med tilhørende trappe, når man skal have serveret middag. Til gengæld var der trapper fra spisestuen og op i hall’en, hvorfra man gik ind i stuen og biblioteket. Men prøv evt. at ringe eller skrive derover, for de har garanteret hørt spørgsmålet før:)
   Tusind tak for dine søde ord om bloggen, det glæder mig meget, at du kan lide den!
   Isabella

 10. ena hvidberg says:

  Det ser skønt ud. Kompliment til isabella for et forslag- tidligere- til haverejse til Normandiet, det var helt vidunderligt.. Kunne godt tænke mig en lignende til England, hvor jeg har set på skønne haver, men det er efterhånden over 20 år siden.

 11. lone biehl says:

  Hvor er det skønt at du bringer anmeldelser af overnatningsmuligheder i England nær de skønne haver. Det kan faktisk være et stort arbejde at finde frem til, når man planlægger haverejsen. Næste gang vil jeg finde råd her hos dig! Kom endelig med flere gode råd :-)
  Skøn blog i øvrigt!!

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 8 + 3 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).