Dadler med mascarpone og valnødder

 

Man skulle ikke tro, at noget så simpelt kan smage så godt, men tro mig, det kan det. Den lille himmerigsmundfuld er perfekt til en julebuffet, men lav rigeligt, for når folk har smagt én forsvinder de med lynets hast. De fyldte dadler er også gode til brunch eller som afslutning på en frokost eller middag.

De fyldte dadler laves ved at udstene friske dadler (dem, man kan købe i æsker) og derefter fylde dem med mascarpone. Knæk valnødderne forsigtigt, så de ikke går i stykker og sæt en halv valnød på hver dadel. Det er vigtigt at bruge friske valnødder, der har en helt anderledes lækker smag end de knækkede valnødder, man kan få i pose.

Når jeg serverer disse dadler spørg folk ofte, om mascarponen virkelig ikke er rørt op med noget.  Men det er den ikke. Ligesom nye kartofler med smør og dild er kombinationen af den friske mascarpone, dadlerne og valnødderne en af den slags, der er skabt i himlen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

12 kommentarer

 
 1. Mette Irgens says:

  Disse smaker fantastisk vidunderlig :) )

 2. Lisbeth Simonsen says:

  ser lækkert ud.
  skal prøves.
  hilsen Lisbeth fra Silkeborg

 3. Pia says:

  Mascarpone smager i sig selv så godt, at man har lyst til at spise det ud af bægeret. Problemet er bare, at man lige så godt kan smøre det direkte på sidebenene, så det vil kræve streng selvdisciplin at servere et fad af disse lækkerier.

  Pia

 4. evy gade says:

  det må prøves

 5. Hanne Christiansen says:

  Hej!
  Det kan godt være jeg spørger dumt,men hvor køber man Mascarpone,jeg er ikke stødt på det.
  God jul fra Hanne,Frederikssund.

  • Det kan du få i alle større supermarkeder. Bægeret har omtrent samme design som poserne med mozarella og/eller bøtterne med ricotta. Som regel står mascarponen ved osten, hvilket er det mest logiske, men nogle steder, f.eks. i Bilka, finder man dem på hylderne med creme fraiche. Bægeret er bredt og fladt, omtrent som de store bægre med Buko-smøreoste.
   Isabella

 6. susan says:

  glæder mig til at servere disse

 7. karin borch says:

  Jeg blev så glad, da jeg genså opskriften. Det er en lækkerbisken og jeg skal virkelig passe på ikke selv at spise dem i smug.

 8. Solveig says:

  Har lige haft gæster til ost og rødvin, samt disse lækre dadler – UHM det er guf

 9. Charlotte says:

  Smager fantastisk. Har lavet dem i week-enden. Alt blev spist – samt lovprist.
  Charlotte

 10. susanne says:

  En lille smule revet appelsinskal klær Mascaponen

 11. susan says:

  HAR FØRST SET OPSKRIFTEN HER I 2015 MEN GLÆDER MIG TIL AT LAVE DEN. KAN NOK IKKE VENTE TIL JUL.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 9 + 11 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).