Vintercoleslaw med rødkål og æbler

 

Prøv denne coleslaw, der med sine små æblestykker, fyldige dressing og knasende granatæblekerner gør snittet, rå rødkål rund og imødekommende.  Perfekt til ribbens- eller flæskesteg, eller bare som tilbehør til en hverdagsfrikadelle.

I grøntsagernes verden er der næsten ikke noget så smukt som de eventyrlige, duggede, blårøde rødkål. Men i madens verden er rå kål efter min mening ret så overvurderet. Jamen, jeg ved godt, at råkost er sundt og masser af grøntsager smager da også fortrinligt rå. Men kål i rå tilstand er sjældent noget, der giver lykke i munden. Undtagelsen er denne coleslaw, der får smag fra både æbler og granatæblekerner og som med sine fyldige dressing bliver til noget andet end bare rå rødkål med dressing. Den er faktisk rigtig lækker som tilbehør, ikke mindst til julens mange frokoster, hvor man efterhånden har fået rigeligt af den traditionelle, varme rødkål. Lav gerne rigeligt, for den holder sig nemlig rigtig godt i køleskabet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde:

½ rødkålshoved, ikke for stort

1 æble, helst cox orange

½ rødløg

1 rødbede skåret i strimler med kartoffelskrælleren

1 bundt frisk koriander (bredbladet persille kan bruges i stedet, hvis du ikke bryder dig om koriander)

1 granatæble

Dressing

2 spsk god mayonnaise, jeg kan anbefale Irmas

1 spsk honning

1½ spsk dijonsennep

2 spsk piskefløde

1 spsk hindbær- eller æbleeddike

1 spsk olivenolie

Salt, peber

Skær rødkålen i tynde skiver og snit den derefter med en stor kniv – den behøver ikke at være mega fint snittet. Kom den i en stor skål. Skræl og hak rødløget fint. Skræl rødbeden med kartoffelskrælleren og skær den derefter i smalle strimler, ligeledes med kartoffelskrælleren, indtil du ikke kan få mere ud af den. Skær æblet i små tern, det er ikke nødvendigt at skrælle det. Kom alle grøntsagerne i skålen. Vend korianderbladene i salaten, men gem et par stykker til pynt. Skær granatæblet midt over, bank overfladen godt med en den flade ende af en stor kniv og skrab derefter kernerne ud. Sorter de hvide hinder fra, de smager ikke godt. Vend kernerne i salaten, men gem nogle til pynt. Rør mayonnaisen med de øvrige ingredienser og smag godt til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og vend den med begge hænder, så dressingen bliver virkelig godt fordelt. Pynt med granatæblekerner og korianderblade. Coleslaw’en kan spises med det samme, men bliver endnu bedre næste dag, så du kan roligt lave en stor portion.

 
 
 

4 kommentarer

 
 1. Charlotte Marqvartsen says:

  Jeg har lavet denne lækre salat flere gange og skal lave den igen i aften til min svinekan uden svær med urter.
  Den er rigtig lækker og dressingen uhm!!

 2. Susanne Dietz says:

  Jeg lavede denne salat til julefrokost igår til skinke og røget andebryst,det var bare super lækkert.

 3. helene binzer says:

  Serverede den dejlige coleslaw til kylling i går lørdag, den er bare så dejlig, heldigvis spiste vores gæster ikke det hele, så jeg kan nyde den idag, den er næsten endnu bedre. En dejlig opskrift, tak for det.
  Helene

 4. Lene Pedersen says:

  Jeg har lavet denne salat til mig selv indtil flere gange. Det er ligesom at spise slik, så hvis jeg har været lidt lækkersulten om aftenen foran fjernsynet, så har jeg taget en lille portion.
  I morgen skal jeg servere den til kalvekoteletter for nogle gæster. Jeg håber og tror, at den også passer til det.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 4 + 5 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).