Dekoration med kogler

 

Her er en dekoration, der kan laves på en times tid – den er nemlig meget lettere at lave, end den ser ud. Den har den store fordel, at man kan se over den, hvis den står midt på bordet, men vil også være fin på tværs for enden af et spisebord, eller i en vindueskarm.

Visse juledekorationer er virkeligt svære at lave. Engang lavede jeg f.eks. en hængende adventskrans med snore flettede af halm, et projekt, der i frustration kun er overgået af dengang, jeg brugte en nat på at sy en Superman-dragt i strækstof til min søn (det store, applikerede S var virkelig svært at få fladt, kan jeg hilse at hilse). Problemet med den hængende adventskrans var at få de flettede snore til at sidde ordentligt, så de blev lige lange og adventskransen dermed hang lige. Den blev ved med at se ud som om den var ved at kæntre, hvilket ikke er det, der man forbinder med en adventskrans, slet ikke, hvis der skal levende lys i den og det er jo ligesom konceptet. For ikke at tale om de flettede, hvide julestjerner. Dem er jeg i parentes bemærket selv ret god til at lave, men jeg husker tydeligt fra min barndoms juleklip-seancer, hvordan de kunne få lige dele granvoksne mænd og børn under 10 helt ud til den dirrende underlæbe af frustration. Denne dekoration er af en helt anden slags. Alle kan lave den. Den består af en et stykke oasis, kogler, enebærkviste og ståltråd. Her er brugt både kogler fra skoven og pyntekogler, der kan købes færdige og som kommer med et stykke ståltråd i enden. Man kan lave den af udelukkende naturkogler, hvis man har tålmodighed til at surre ståltråd om enderne på dem. Jeg vil anbefale, at man bruger lysholdere som her, da dekorationen ellers bliver meget brandfarlig i takt med, at lysene brænder ned.

 

Det skal du bruge:

Et stykke oasis

Fire lysholdere af metal

Kogler

Ståltråd

Lidt pyntegrønt

Fire kronelys

Et stort stykke bark

Fremgangsmåde:

Begynd med at placere de fire lysholdere. Sur lidt ståltråd om enderne af koglerne fra skoven. Stik koglerne ind i oasis’en, til den er helt dækket. Stik små kviste pyntegrønt ind hist og her. Sæt lys i lysholderen og sæt dekorationen på et stykke bark.

 

 
 
 

14 kommentarer

 
 1. ove says:

  det er godt nok noget af det flottes vi har set endnu i åre så det skulle næste have en guldmedalje

 2. grete storm says:

  den dekoration er meget smuk, bollerne er gode, ja det er det første jeg gør, som børnene tidligt op, for at lukke min egen julekalender op, TAK

 3. Hanne says:

  Den er flot, men prøv at benytte en våd oasis så holder pyntegrønt sig længere friskt.

 4. Sussie Krapel says:

  ja, og som en flad dekoration på kirkegården. Med et glaslys ved, til julen. Kan også købe hjerteform i oasis, det er meget smukt

 5. Deborah says:

  Den er meget smuk. den skal på huskelisten til næste år. Jeg tror ikke, jeg får lavet den i år. Men tak for generelt dejlige indlæg og ideer.

 6. Finn Uffe Haastrup says:

  Det er så nysseligt at det er umuligt ikke at komme i julestemning deraf

 7. Jeg tror jeg har det hele hjemme, så den vil jeg da igang med i dag. Tak for ideen.

 8. Birthe says:

  ja, det er en rigtig sød dekoration, men som svar til Sussie vil jeg lige gøre opmærksom på, at koglerne vil lukke sig sammen udendørs på grund af fugt, de åbner sig igen når de tørrer op indendørs.

 9. marianne bentzen says:

  Åh hvot er den bare flot – jeg gemmer opskriften til næste år, jeg skal nemlig ikke jule i år.
  Kh Marianne Bentzen

 10. Hanne Nielsen says:

  Megte flot – og har inspireret mig til en anderledes
  adventsdekoration.

 11. Grete Gram says:

  Så er min super flotte dekoration klar til at sætte på julebordet. Det tog nu et par timer, da jeg skulle sætte ståltråd på ca. 100 små lærkekogler, men nem at lave og flot med guldspray og lys i guld. Pris for hele herligheden ca. 40 kr.

 12. Liv says:

  Hej! Meget flot dekoration, som jeg blev meget inspireret af inden aarest juleforberedelser.
  Men hvor har du de smaa “lilla” koglelignende ting fra? Og hvad hedder de? Har ikke kunnet finde dem nogen steder.
  :-) Liv

  • admin says:

   Dejligt at høre, at du kan lide dekorationen! Jeg ved faktisk ikke hvad koglerne hedder, men det er nogen, jeg har købt på grønttorvet for nogle år siden. Det er ikke sikkert, at du stadig kan få nøjagtig disse kogler, men lignende burde kunne findes hos blomsterhandlere, havecentre eller hobbyforretninger. Mvh Isabella

 13. Gina hansen says:

  Hej Isabella , ja kreativ er du ….. Meget flott, jeg må prøve meg på dette. Fin aften -:) VH.Gina

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 9 + 15 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).