En etagere af kagefade

 

Hvis du ikke er den lykkelige ejer af en stor etagere, kan du lave din egen ved at sætte kagefade oven på hinanden. På den måde udnytter du pladsen i højden og sparer på bordpladsen.

I min barndom var et permanent bord helliget frugt, nødder og konfekt en fast bestanddel af julen. Et mindre bord blev simpelthen ryddet, fade med frugt, skåle med nødder og et skærebræt med et stort marcipanbrød blev sat på det, hvorefter der blev toppet op med små tallerkner og servietter. Om dette koncept var et levn fra en af mine forældres barndom eller om det bundede i et fromt ønske om at få husets mange teenagere til at knække nødder og skrælle clementiner over en tallerken ved jeg ikke, men det er under alle omstændigheder de færreste af os, der i dag har brug for at rydde et helt bord til formålet. På den anden side er det ret smart at have frugten og godterne stående et andet sted end på spisebordet, så man ikke skal rydde skåle og fade af vejen ustandseligt. Her er en etagere en rigtig god løsning. Man kan lave sin egen ved at sætte kagefade oven på hinanden – på den måde udnytter man pladsen i højden, samtidig med at man har lavet en fin dekoration. Hvis man er bange for, at værket skal vælte, kan man sætte fadene sammen med lidt gaffatape. Klip et stykke på et par centimeter og lav en lille, dobbeltklæbende rulle. Sæt et par ruller under hvert fad og du kan være sikker på, at fadene bliver hvor de skal.

 

 
 
 

14 kommentarer

 
 1. anni pedersen says:

  du er fantastisk til at hitte på,-her kan man jo selv bestemme hvor mange etager,- det vil jeg prøve

 2. Marthe says:

  Vanvittig smukt og praktisk på samme tid.

 3. Berit says:

  Det røde fad og det høje skål, er super flotte. Men de er ikke til at købe mere?? eller blot sat op til inspiration?.

 4. Jane says:

  Hej Isabella!
  Jeg købte på et tidspunkt skålen – nr. 3 nedefra – den med den store skål – og øv den gik i stykker. Jeg har ikke siden set, at du har den type skål; men jeg håber på, at det kommer.
  m.h.
  Jane

 5. Sanne says:

  Og så synes jeg etagere er enormt elegante. Jeg ville ønske jeg havde et lille bord – og plads – for så ville jeg kopiere ideen fra din barndom, det er jo både praktisk og pænt.

 6. Helle Visby says:

  Jeg har selv lavet sådanne nogle med gamle skåle, lagkagefade og glas. Men jeg har
  limet dem sammen med special lim til glas. Så er de ikke så vakkelvorne. Dog kan de ikke komme i opvaskemaskinen.

 7. Lis says:

  Tak for mange skønne tips og ideer.
  Jeg ser hver dag – og køber også :)
  Lige nu er jeg lidt irriteret over de reklamer, der popper op i højre hjørne på hjemmesiderne.
  Det forstyrrer min fordybelse, når jeg skal fristes.

  God jul til alle :)

  • Tak for din kommentar. Vi eksperimenterer jævnligt med nye tiltag og dette er et af dem. Vi har sat den ned i tempo, så den ikke vises så ofte, men jeg kan ikke love dig, at den bliver fjernet helt. Også rigtig god jul til dig,
   Isabella

 8. Cecilie Skern says:

  Sjovt og finurligt – Nu ved jeg hvad jeg skal lede efter på loppemarkederne i løbet af næste år:-) Det skal være min julepynt næste år.

 9. Sanne Frederiksen says:

  Jeg tror jeg ville bruge det der hedder lærerens tyggegumme ( Sticky Tack, eller hæftemasse, også kaldet) Til at holde fadene sammen. Det kan let nulres af igen og man kan forme en kant ´hele vejen rundt under skålens kant.og klemme dem fast mog hinanden. Tak for en god julekalender, jeg er fast læser hver dag, og gemmer ideerne.

 10. Lilian says:

  Fransk jul – Franskmændene har tradition for at lave et smukt bord med 13 desserter. den store juletræstamme – en konfektkage, er et must, ligesom mandler. Det er sjovt at finde frem til 13 godbidder til et sådant bord. Danske julesmåkager, tørret frugt og andre mumsebidder kan indgå.
  Sønderjydsk tradition: Vi har lidt det samme i Sønderjylland, et kagebord skal have 7 småkager smukt arrangeret på fad.
  En opsats som denne er jo fantastisk til begge traditoner.

 11. Dejligt at se anderledes idéer – og ikke mindst FARVER :-)

 12. Bente Svendsen says:

  Hej Isabella god ide jeg har lavet et med alm fade og talerkner og sat spændende kopper i mellem , smart kan du tro.
  MVH
  Bente

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 9 + 15 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).