Eventyrhaven Scotney Castle

 

Hvis du er rhododendron-fan må du ikke gå glip af Scotney Castle, der ligger i Sydengland og som med fordel kan kombineres med et besøg til Sissinghurst, eller simpelthen med en tur til London.

Scotney Castle er rated som en af Englands ti smukkeste haver og vil med garanti betage alle romantiske sjæle. Jeg besøgte den selv for første gang for et par år siden og selv om jeg egentlig er mere interesseret i haver, der er beplantet med stauder og roser, end i de mere parklignende haver, var det en af den slags oplevelser, der sætter sig dybt inde i én, på samme måde som et smukt billede kan gøre det. Scotney Castle ligger mindre end en times kørsel fra Gatwick lufthavn og er dermed let at kombinere med en tur til London.

Scotney Castle består faktisk af to slotte, nemlig Scotney Old Castle og Scotney New Castle. Når man ankommer, er det det nye, man ser, og det er udefra ikke så spændende. Men når man går ind i parken, dukker ruinen af det gamle Scotney Castle op i bunden af haven omgivet af en voldgrav og med det smukke, sydengelske, bakkede landskab som baggrund. Kald det bare en kliché, men det er syn, der er som taget ud af en eventyrbog. Kommer man på det rigtige tidspunkt, hvilket i dette tilfælde vil sige i maj måned, vil haven desuden være et bølgende blomsterhav af rhododendron og azaleaer. Man kan gå helt ned til ruinen, hvor en enorm hvidregn dækker en hel mur og hvor man se ud over voldgraven og drømme sig tilbage til tider, hvor dette sted var en fungerende herregård, komplet med riddere til hest og adelige ungmøer.

Scotney New Castle blev bygget med 1835 og 1843 og det er muligt at se det indvendigt. Der er også plantesalg og en café. Scotney Castle tilhører National Trust og du kan læse mere om kørselsvejledninger og besøgstider her.

Jeg besøgte Scotney Castle midt i juni måned og som man kan se på billedet var det lidt for sent. Et par uger før og rhododendronerne ville have været på deres højeste.

Det er svært at forestille sig et mere romantisk sted…

Hvis man havde en ruin i baghaven måtte man afgjort også have en hvidregn – også selv om den ikke ville blive halvt så stor i ens levetid.

England er altid nogle uger før os rent havemæssigt, og her i juni måned sang rhododendronerne på sidste vers. Men denne, der lå i skyggen, var stadig på sit højeste.


Meget af ruinen er helt overbegroet og det gør den kun endnu mere romantisk.

Et kig ud over voldgraven fra et af ruinens vinduer.

På Hesede har vi faktisk også en meget stor rhododendron i haven, men den er ikke så stor som disse.

 
 
 

5 kommentarer

 
 1. Karen says:

  Hvor helt uimodståeligt fantastisk. Jeg tror ikke, jeg har andre ønsker i livet lige nu, end at se det selv – at være der, at snuse til hvidregnen.

  Slet aldrig de billeder – de forbedrer sjælen :-)

 2. Elisabeth says:

  Først var jeg lige ved at gå udenom denne post, for rhododendron vækker sjældent den store begejstring hos mig, den minder mig om triste, danske parcelhushaver, hvor en enlig rhododendron står og græder blandt en masse hæslig granit..

  Alligevel blev min nysgerrighed vagt, og gudskelov, for sikke nogle smukke billeder! De gør i sandhed godt for sjælen, ikke mindst på denne årstid.
  Tænk at være så heldig at kunne holde sit bryllup i de ruiner!
  Tak for drømmematerialet, Isabella :)

 3. grethe says:

  super inspirende flot flot … men kan ikke se hvor jeg kan blive din faste læser.
  fortsat god Påske.

 4. Rose says:

  Vidunderligt sted og fantastisk have! Tak for tippet :-)
  Sommerhilsner
  Rose
  Ps.: savner dine dejlige indlæg – kom snart med noget!

  • Tak for din positive kommentar. Desværre har jeg måttet stille Verandaen lidt i bero her i 2012, det skyldes sygdom, ikke alvorlig, men med lang genoptræning. Mvh Isabella

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 10 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).