Æbleflæsk på min måde

 

Prøv at lave æbleflæsk med bacon fra slagteren i tykke skiver i stedet for almindeligt flæsk fra supermarkedet. Det giver denne i forvejen elskede ret et ekstra løft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Æbleflæsk af bacon med honning og timian

Bacon i tykke skiver, beregn 2-3 skiver pr. person, hvis det er en frokostret, flere hvis det er til middag

5 æbler, helst Cox Orange. Ingrid Marie kan også bruges.

1 rødløg

6 kviste frisk timian

1 spsk flydende honning

Salt og peber

Smør

Fedt fra baconen

Hvis du har købt et helt stykke bacon, skæres det ud i skiver på ca. ½ cm. Smelt lidt smør på panden og steg skiverne forsigtigt. Selv om der er fedt på baconen gør smørret, at skiverne bliver smukt gyldne og sprøde. Læg de stegte skiver på fedtsugende papir. Gem lidt af fedtet til at stege æblerne i. Skær æblerne i både og fjern kernehusene. Pil løget og skær det i skiver. Steg æblestykker og løgskiver med 1 spsk frisk smør samt 1 spsk fedt fra baconpanden. Smag til med salt, rigeligt peber og timian. Lige inden serveringen røres honningen i. Spises lunt med groft rugbrød.

 

 
 
 

12 kommentarer

 
 1. Hedda Nielsen says:

  Det er en dejlig julefornøjelse at åbne Isabellas julekalender, jeg har gjort det med glæde i mange år. Flere af opskrifterne er blevet traditioner, fx luciaboller og biscotti med safran.

  Tak & julehilsener

 2. Charlotte Max Andersen says:

  Lyder himmelsk. Det må også prøves. Charlotte

 3. det er simpelthen noget af det hyggeligste om morgenen på en fridag, at sætte sig til computeren med en kop the, og så lukke op for din side, det er så hyggeligt og også alle de andre dage i årets løb med dine nyhedsmail, så tak fordi du vil, vi er mange, der har stor glæde af det:)

 4. Lissi Jangaard says:

  Jeg laver altid æbleflæsk med bacon da det giver en bedre smag.
  Her til jul er det en god ide at bruge pigeon æbler. Det giver en særlig pikant smag
  . hilsen Lissi

 5. Helle Fogtel says:

  Som mange andre, glæder jeg mig over julekalenderen, som også alle de andre år, har jeg hver dag glædet mig til opskrifter og gode råd. En hyggelig skik, som forhåbentlig fortsætter rigtig mange år endnu. En vidunderlig jul til jer- og tak.

 6. Lis Wedervang says:

  Altid dejlige opskrifter, jeg ville bare ønske, de lå som en pdf fil,så de var nemme at downloade og gemme

  • Erling Vargaard Juul says:

   Kære Lis

   Der er et printersymbol oppe i højre hjørne. Når du klikker på det, får du en fin formatteret side frem. den kan du så udskrive som en pdf fil enten direkte (Mac) eller vha. et lille stykke software (der kan findes gratis på nettet) som du så vælger som “printer”, og så har du den ønskede fil, som du så kan gemme.

   mvh
   Erling

 7. Nina Sjøstrøm says:

  Første år jeg er med på den skønne julekalender- og det har virkelig været en STOR fornøjelse: ) . Tak og på forhånd GLÆDE JUL.

 8. Cendie Themsen says:

  Min mand bryder sig ikke om de store stykker. Så laver det på samme måde som brændende kærlighed. Så forsvinder det som dug for solen

 9. Det er en fornøjelse at se de mange tilbud på de festlige retter

 10. Lone Petersen says:

  Det er lettere – og giver mindre griseri og sprøjt – hvis man lægger bacon ovenpå æblerne, som er dryppet med honning og har timiankviste stukket ned mellem sig – og sætter fadet i ovnen.

 11. wicky says:

  Nu er jeg altså vegetar – men retten kan med stort held laves uden bacon – og smager altså bare så godt – alligevel :0))

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 10 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).