Citronkage med romglasur

 

Skal du have gæster til brunch, glögg eller kaffe er her en skøn kage af den saftige slags, der holder sig så godt, at du kan lave den dagen i forvejen. Skær kagen ud i små firkanter, så rækker den længere!

Når man tager en bid af denne saftige kage, kan man godt få en association til den klassiske citronmåne. Men jeg tør godt love, at denne kage, der er udviklet af den franske mesterkok Alain Ducasse, er i en lidt anden (bedre) klasse. Den lave ovntemperatur gør, at kagen forbliver saftig, grænsende til det svampede. Det er dét, der gør, at den holder sig så godt. Men hvis du ikke bryder dig om våde kager, kan du bage den i 30-40 minutter ved 180° grader i stedet.

 

 

Kage:

150 g smør

240 g sukker

3 store eller 4 små æg

300 g mel

75 g majsmel, f.eks. Maizena

1½ tsk bagepulver

½ dl rom

125 g kokosmel

1½ dl piskefløde

1 citron

1 appelsin

2 spsk vanillesukker

Glasur:

200 g flormelis

2 spsk rom

Lidt kogende vand

Kokosmel til at drysse med

 

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 160° varmluft. Riv citron- og appelsinskallen, pres derefter saften ud af begge dele. Rør smørret med sukker og vanillesukker til det er lyst og luftigt med en elpisker eller i en røremaskine Rør æggene i, et ad gangen. Rør rommen og piskefløden

i. Bland mel og bagepulver godt og vend det i dejen. Rør kokosmelet, den revne citron- og appelsinskal samt saften fra begge dele i. Kom dejen i en springform på 24 cm og bag den midt i ovnen i ca. 1 time, eller til den er gylden på toppen og føles gennembagt. Lad kagen køle helt af på en rist. Rør flormelis’en op med rommen og lidt kogende vand, med pas på med vandet: Glasuren skal være tyk og have omtrent samme konsistens som smøreost. Smør glasuren på kagen med en paletkniv eller en kniv uden skær og drys med kokosmel. Når glasuren er stivnet, skæres kagen ud i firkanter.

 

 
 
 

5 kommentarer

 
 1. Inger Nielsen says:

  Hej, har prøvet at bage citronkage med romglasur. Blev ikke helt som forventet :-( . Er det rigtigt at der skal benyttes en 24 cm springform?

 2. Vicky Lund says:

  Hej

  Vi er lige flyttet og midt i alt rodet trænger jeg til at bage lidt jule-godt…
  MEN vores nye ovn har åbenbart ikke varmluft..skal jeg så droppe at bage “citronkage m. romglasur” el. kan jeg “bare” skrue op for den alm. varme f.eks. 180 grader?

  Mvh. Vicky

  • Hej Vicky, du kan sagtens bage den i en almindelig ovn og jeg tror, jeg vil anbefale dig at bage den lidt længere i stedet for at skrue op for varmen. Denne kage er, som en af de andre læsere også har skrevet, lidt tung og klæg i det og det er også meningen. Men for at den ikke skal blive alt for tung, er det bedre at bage den længere ved en lav temperatur end at skrue for meget op for varmen med det resultat, at den bliver brændt udenpå og ubagt indeni. Held og lykke med det!

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 11 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).