Dadler med mascarpone og valnødder

 

Man skulle ikke tro, at noget så simpelt kan smage så godt, men tro mig, det kan det. Den lille himmerigsmundfuld er perfekt til en julebuffet, men lav rigeligt, for når folk har smagt én forsvinder de med lynets hast. De fyldte dadler er også gode til brunch eller som afslutning på en frokost eller middag.

De fyldte dadler laves ved at udstene friske dadler (dem, man kan købe i æsker) og derefter fylde dem med mascarpone. Knæk valnødderne forsigtigt, så de ikke går i stykker og sæt en halv valnød på hver dadel. Det er vigtigt at bruge friske valnødder, der har en helt anderledes lækker smag end de knækkede valnødder, man kan få i pose.

 

Når jeg serverer disse dadler spørg folk ofte, om mascarponen virkelig ikke er rørt op med noget. Men det er den ikke. Ligesom nye kartofler med smør og dild er kombinationen af den friske mascarpone, dadlerne og valnødderne en af den slags, der er skabt i himlen.

 

 
 
 

2 kommentarer

 
  1. Jytte Hanghøj says:

    Det lød forfriskende nyt, da du havde dem i kalenderen sidste år. Jeg valgte at prøve dem, og det fortrød hverken mine julegæster eller jeg selv. Godt du lige huskede mig på dem igen i år. Jeg iler for at købe mascarponen. God jul fra Jytte

  2. Jeg gleder mig til at servere dem i kveld! De er bare dejlige.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 13 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).