En lysekrone, du selv kan lave

 

Lysekroner er dejlige, festlige og ret så fantastiske og her er en, du kan selv kan lave på nogle få timer. Den vil være smuk over julebordet, eller hæng den i en karnap eller vindue.

”Jeg ser for mig,” sagde jeg til Julie, der arbejder som stylist og dekoratør her på Hesede Hovedgård, ”en lysekrone lavet af en gren, dekoreret med noget sødt pynt, med gammeldags lysholdere på til julelys – ja, forstår du hvad jeg mener?”

”Det tror jeg,” svarede hun og senere på dagen havde hun fremtryllet denne her. Julies far er pibemager, så det første, hun gjorde, var at ringe til ham og spørge, hvilke former for grene, man kunne bruge. Enebær og hassel var svaret, og da vi har en stor enebærbusk i her i haven på Hesede var det den, der kom til at lægge gren til. Først blev den afbarket, men ikke helt: Lidt bark fik lov at blive siddende hist og her, simpelthen fordi det ser dekorativt ud. Grenen var ganske rigtigt bøjelig, så den blev derefter bøjet til en cirkel. Enderne blev surret sammen med ståltråd.

Derefter snurrede Julie en dekorationsranke med kunstige bær rundt om kransen. Så blev lysholderne placeret, og til sidst blev kransen pyntet med små fugle.

Prikken over i’et er de små kugler og koglerne, der hænger ned fra toppen af båndene.

Her hænger den i et af vinduerne i butikken på Hesede Hovedgård. Jeg synes, den er fantastisk!

 

 
 
 

12 kommentarer

 
 1. Majbritt says:

  Den er yndig. Let og fin.
  Jeg vil en tur i haven og se om jeg kan gøre den efter. ;0)

 2. mona sørensenf says:

  En gren fra en en klatrehotensia vil nok være alle tiders..så jeg må over til naboen.

 3. Helle says:

  Den er bare fantastisk – kan med udskiftning af pynt varer helt til forår.

 4. karin says:

  Mange tak for de fantastiske ideer og inspiration ….
  Glædelig jul

 5. Nina Sjøstrøm says:

  Den kræver nu altså de rette omgivelser – så smuk som den er ; )

 6. Sanne says:

  Jeg får helt lyst til at skifte min adventskrans ud, selvom den både var dyr og supersmuk. :)

 7. I dag var hele familien her til Italiensk middag, – og til kaffen serverede jeg nybagte Biscotti med appelsin og marcipan – og alle både små og store – var vilde med dem. Fremover vil de indgå som nr. 1. i min julebagning, uhm! – 1000 tak for opskriften, – som også er værd at prøve for ikke-italinofile personer!

 8. Helle says:

  Sikke en yndig krans!
  Sjovt nok fik jeg selv samme vision for nogle år siden og fik smeden til at lave en helt rund og simpel jernring i rundjern med plads til 4 lysholdere. Jeg har to sæt lysholdere, der kan monteres, messing og forsølvet.
  Og så kan ringen ellers pyntes som man lyster med grene af enhver art, uden grene, med klokker, prismer, blomster, fugle osv. Nogle gange står den på bordet, andre gange hænger den i bånd eller hampesnor.
  I år er der viklet troldegrene og lærkegrene om den. Der hænger hjerter i fattigmandssølv, et par prismer og et kors under den, alt i hampesnor.
  En sådan ring kan bruges på alle årstider, f.eks. er den superflot med hortensier om sommeren.
  Min ring er ca 40 cm i diameter, men kan være større eller mindre efter behov. Din smed vil garanteret gerne hjæpe dig med sådan en.

 9. Malene says:

  Fedt med lidt ‘gratis glæder’ osse. Ikke alle har råd til at holde Jul á la ‘Isabella Smith’. I vores samfund er tilmed det meste færdiglavet og skal bare købes, vidunderligt at få kreativiteten stimuleret. Gør det selv er ikke dødt ! ;-)

 10. Alma Lilja says:

  Takk takk fyrir þessar fallegu hugmyndir og gleðileg jól frá Íslandi ;)

 11. brit vejlebo says:

  Hvor er det en sød ide. Den vil jeg også lave.
  glædelig jul, og tak for alle de mail`s jeg har fået hele året.

 12. Eva Lykke says:

  Hvor er den smuk, den kunne jeg godt finde på at lave,vi har højt til loftet, så den ville passe perfekt.
  En rigtig glædelig jul

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 6 + 6 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).