Sursød æblekompot med vanille

 

Anden skal ikke udskiftes juleaften, hvis du spørger mig, men tilbehøret må gerne fornys i det små. Her er en herlig sursød kompot med æbler, mango og tranebær, der passer fint til and, men som også kan bruges til en gammeldags oksesteg, til vildt eller til ost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde:

2 dl æbleeddike

1,5 dl rørsukker

1 stang vanilje flækket

2 nelliker

5 sorte peberkorn

1/2 tsk stødt allehånde

1 tsk salt

5 æbler

1 mango

1 håndfuld tranebær – gerne frosne

2 laurbærblade

Del æblerne i otte både og fjern kernehusene. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem. Del mangoen i både. Kom alle ingredienser i en gryde og lad det simre ved svag varme en lille time. Frugten skal være mør, men ikke udkogt. Hæld kompotten på skoldede glas og stil på køl. Vil du gerne lave lidt større mængder, kan du fryse kompotten, eller konservere den med Atamon.

 

 

 
 
 

5 kommentarer

 
 1. Birgitta Rabot says:

  Kära Isabelle,
  Jag gjorde igår dina biscotti med marsipan. Jag bytte ut de syltade apelsinskalen mot dried cranberries och det blev ljuvligt gott. Fick snabbt frysa in två längder så att vi skulle få ha kvar några till jul! Succé i köket i Normandie.
  Ha en bra dag
  Birgitta

 2. Charlotte says:

  Det lyder henrivende. Må prøves. :-)

 3. Det lyder lækkert – om ikke lige til selve juleaften, så til en grisesteg en dag. Jeg tror nu nok, jeg vil bruge hel allehånde, som jeg giver et let gok i morteren – det smager altså af meget mere – og meget bedre. Tak for en hyggelig julekalender igen i år.
  vh/Karen

 4. agnete meget inspirende says:

  elsker hjemmelavede syltetøj kompot .

 5. Hjørdis says:

  Jeg lavede den Sur søde æblekompot i går. Den er super dejlig. Glæder mig til at bruge den i julen.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 7 + 8 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).