Æblesild med peberrod og rødbede

 

Her er super enkel, men alligevel frisk og lækker sildeopskrift. Den har en smuk farve og smager vidunderligt, men tager kun nogle minutter at lave og kan umuligt mislykkes.

Nu er den tid kommet, hvor man for alvor må prioritere. Selv lægger jeg hvert år i december altid ud med tårnhøje ambitioner, især om alle de hjemmelavede lækkerier, jeg skal have produceret inden jul. Og lige så sikkert er det, at jeg må sortere hårdt ud i ambitionerne, når vi er kommet omkring hertil. Ingen har glæde af, at man står til langt ud på natten lillejuleaften, fordi man insisterede på at lave alting selv i stedet for at købe noget af det færdigt. Her er en opskrift på en lækker sild, der kan laves af kryddersild på glas. Den tager kun et øjeblik at lave og er så let, at du endda kan uddelegere opgaven til dem, der påstår, de ikke kan lave mad.

1 æble, helst Cox Orange

5 syltede mini-rødbeder

1 spsk frisk revet peberrod

1 tsk sukker

2 spsk mayonnaise

2 spsk cremefraiche

1 lille rødløg

5 kryddersild (fileter)

Rør mayonnaise og cremefraiche sammen. Smag til med sukker. Skær æble og rødbede i små tern. Skær løget i tynde ringe. Riv peberroden og bland det hele sammen med dressingen. Afdryp silden godt og skær den i små stykker. Bland den i og smag æblesilden til med salt og peber. Server med et godt rugbrød.

 

 

 
 
 

5 kommentarer

 
 1. Irene says:

  Lyder rigtigt dejlig den må jeg prøve
  og sikke en farve.

 2. agnete says:

  den skal prøves

 3. elisabeth Holm says:

  Kære Isabella
  Tak for din julekalender her hele december, som jeg
  åbner hver dag og nyder meget.
  Jeg laver gerne noget nyt hvert år til vores familiejulefrokost, og iår blir det din æble/peberrods dressing der sammen med vores traditionelle kapers sild og karrysild kommer på julebordet.
  TAK og rigtig god jul og et dejligt nytår til dig.

 4. Elna Juellund says:

  Mener også du har haft en anden
  Sildeopskrift??

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 4 + 8 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).