En blomsterdekoration til julebordet

 

En dekoration med blomster sat i oasis kan ligne en million – og man kan ofte få den tanke, at de er meget svære at lave. Men det er tværtimod ofte meget lettere at lave en dekoration som den på billedet end at binde en stor og flot buket i hånden. Som ekstra gevinst er de ofte langt mere holdbare end buketter.

Som almindelig dødelig uden det store blomsterbinderdiplom kan man godt få den tanke, at blomsterdekorationer som den på billedet er utrolig svære at lave. Men de er faktisk lettere at lave end en stor og flot buket, simpelthen fordi blomsterne bliver siddende dér, hvor man sætter dem. Du skal bruge en blok af den grønne oasis, det er nemlig den type, der kan lægges i vand. Begynd med at lægge den i koldt vand, den skal trække i mindst 30 minutter. Placer derefter de største blomster først. Begynd i midten og forsæt ud til begge sider. Her har vi brugt hvide amaryllis og tazetter på løg. Fyld derefter ud med mindre blomster og gør til sidst dekorationen helt tæt med pyntegrønt. Til sidst sættes hele blokken på et smukt stykke bark. Du kan lave dekorationen på lørdag eller søndag, men sæt den helt koldt, indtil du skal bruge den, og sæt den gerne i en balje med lidt vand i bunden, så den ikke tørrer ud. Når du begynder at bruge den indenfor vil du forlænge holdbarheden ved at sætte den koldt om natten, igen i en balje med vand i bunden. På den måde vil den kunne i en uge eller længere.

TIP: En dekoration som denne kan tåle at stå udenfor i en garage eller lignende, så længe det ikke fryser.

 

 
 
 

10 kommentarer

 
 1. Merete Mølager says:

  Super flotte dekorationer :) godt med lidt inspiration :)

 2. ellen petersen says:

  meget flot dekoration

 3. ann kjeller says:

  Super julet og ren som en engel :-D
  Tak for mange års god inspiration og glædelig jul til dig og dine kære <3

 4. Ulla Bech says:

  Hvor er det smukt jeg bliver inspireret KH Ulla :)

 5. Marlene says:

  Hvor er den smuk – og så kølig :-)

  Kh. marlene

 6. Jette Jelbo says:

  Hej Isabella.

  Du er genial, kreativ og skøøøøøøn! Smuk jul og kreativt nytår ønsker

  Jette Jelbo ;o)

 7. agnete says:

  ser smukt ud

 8. Vivian says:

  einfach toll … altid dejligt at se denne hjemmeside

 9. Lone says:

  Hvor er jeg glad for denne kalender. Åbner den med glæde hver dag. Du er meget kreativ og gode retter du præsenterer os for. Rigtig god jul til dig og dine ansatte.
  Lone

 10. gitte says:

  rigtig glædelig jul til dig , er bare super glad for din kalender.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 3 + 11 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).