Spekuloos – en lækker belgisk småkage

 

Her er en småkage, du kan bage på kort tid. Det er en klassisk belgisk småkage, der er tyk og sprød og med en mild, krydret smag. Den minder om den kendte Bastogne-småkage, der også kommer fra Belgien. Og ligesom Bastogner kan den spises året rundt!

Fremgangsmåde:

ca. 60 småkager

200 g mel, bruget glutenholdigt mel som f.eks. Amo Gluten Flour eller italiensk 00-mel

100 g smør

100 g sukker

80 g lyst muscovado-sukker

1 stort æg

1½ spsk kanel

1 spsk vanillesukker

½ tsk ingefær

¼ tsk stødte nelliker

¼ tsk natron

Desuden:

Husholdningsfilm

Rør smørret blødt med de to slags sukker. Rør ægget i. Rør de tørre ingredienser sammen i en anden skål. Rør dem i smør/sukkerblandingen lidt ad gangen med en træske. Rør ikke for meget, bare rør, til dejen samler sig. Dejen er nu ret blød og klistret, det er meningen. Del den i to. Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet. Kom halvdelen af dejen på filmen. Dæk med et nyt stykke film. Nu kan du rulle dejen ud ved at rulle ovenpå det øverste stykke film med kagerullen. Rul dejen ud til en plade, der er 1 cm høj. Gentag med resten af dejen. Kom dejpladerne (med film) i køleskabet og lad dem hvile i mindst 3 timer. Sæt ovnen på 180°. Tag dejpladerne ud af køleskabet, fjern filmen og skær dem hurtigt ud til rektangler på 2 x 3,5 cm. Rids evt. et mønster i dem med en skarp kniv. Bag småkagerne midt i ovnen i ca. 8 minutter. Kig til dem, de må ikke blive mørkebrune i kanterne. Vær ikke nervøs over, at de virker bløde, når du tager dem ud, de vil blive sprøde i takt med, at de køler af.

TIP: Du kan fryse dejpladerne i filmen. På den måde kan du hurtigt lave en plade småkager, hvis du skulle få brug for det.

 

 

 

 
 
 

2 kommentarer

 
  1. Helle Skaarup says:

    Denne “småkage” ser skøn og spændende ud.
    Den vil jeg prøve en af juledagene! Selve opskriften er ikke en der lige får mig til at bage, men dette foto viser noget der er anderledes!

  2. agnete says:

    Den skal prøves. elsker kanel.smagen

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 14 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).