Glædelig 1. søndag i advent 2013

 

Det er første søndag i advent i dag og vi lægger ud med en adventskrans, man hurtigt selv kan lave. Ikke fordi jeg selv holder traditionen med at tænde ét lys pr søndag i hævd. Det var noget, der hørte med til at have et barn i huset, et barn, der glædede sig vildt til juleaften og var stærkt tilfreds, hver gang et nyt lys kunne tændes. Men jeg er stadig så barnlig, at jeg elsker kugler der gløder og levende lys og duften af gran og alt det andet, der hører denne måned til. Og hvis man ikke har tid til at den helt store pynte-ekspedition kan man forene både kugler, lys og grønt i en dekoration som denne.

isa26111352990

Kransen her er holdt i naturfarver og kobber og jeg måtte grine lidt af mig selv undervejs, fordi begge dele jo er så trendy – man synes jo på en måde, at man burde være hævet over den slags. Men jeg synes (åbenbart som alle andre!) at det er dejlig nyt for øjnene efter alle årene med kugler og dekorationer i sølv og guld og rødt og grøn.

isa26111353004

Selve kransen er en stor koglekrans med hvid patina, den kan købes her. Man begynder med at stikke fire bloklys på spyd ned i kransen. Derefter binder man kugler, der ikke er alt for store, rundt om hvert lys. Nu er selve kransen defineret og man kan pynte stykkerne mellem lysene med lærkegrene og enebær. Koglekransen er så åben, at det faktisk ikke er nødvendigt at gøre andet end at lirke grenene ind imellem koglerne, men vil man være helt sikker på, at de sidder fast, kan man lime dem en limpistol. Koglerne har fået lidt lim i form af elefanthud og er blevet drysset med glimmer, også i kobber. Hvis man vil gøre kransen endnu mere glødende kan man fylde hullet i midten med store kugler i kobber og guld.

 
 
 

11 kommentarer

 
 1. kirsten granau eichen says:

  hyggeligt

 2. Inge Crillesen says:

  !!!

 3. Helle Westervang says:

  Dejligt ed din julekalender havde gået og set frem til at det skulle blive den 1. december glæder mig til at se hvad der gemmer sig de næste 24 dage.

  tak for en dejlig julekalender.

 4. Lene Nielsen says:

  ser bare godt ud

 5. Gonny Høyer says:

  Dejligt med lidt info.

 6. Hanne says:

  Det er så hyggeligt at få juleopskrifter, på både
  småkager, julesild, og julemad i det hele taget.
  Tak.

 7. Mette says:

  Jeg er vild med den “nye” kalender udgave. Glæder mig til de næste 23 dage:-)

 8. Anni G.Nielsen says:

  Ser bare flot ud

 9. Anni G.Nielsen says:

  Meget flot

 10. Lene Estlander says:

  Sikke en fin krans, super enkel og så elegant på én gang.
  Har I lavet koglekransen selv eller er den “færdigkøbt”. Har søgt efter en rigtig god en, til lys osv..

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 15 + 7 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).