En buket til trappestenen

 

Buketter er noget man forbinder med livet indendørs, det er en lille bid af haven bragt ind i stuen. Men buketter kan også være smukke udenfor, ikke mindst her om vinteren, hvor trappestenen ikke står pyntet med sommerens blomstrende krukker. Har du en gammel have er der endda mulighed for, at du kan ikke behøver købe så meget som en eneste kvist: Buketterne her er udelukkende lavet af grønt fra haven her på Hesede. De er lavet i to smukke krukker, der faktisk er lavet af glasfiber og som derfor er dejlig lette at flytte rundt på. De kan købes HER.

isa03121354534

Det skal du bruge (pr. vase):

2-3 grene på ca. 1 m, gerne med lidt karakter

Grene af buksbom, thuja, enebær, taks og helichrysum

Diverse kogler

Guldspray

Vindseltråd

Oasis

Du begynder med at skære oasis til, så det passer ned i vasen. Det gør ikke noget, at det er uregelmæssige stykker, det kan alligevel ikke ses, når buketten er færdig. Læg oasisen i vand i mindst 30 minutter, inden du kommer dem i vasen og begynder at sætte grenene i.

600 x 900

Stik først de store grene i. Fyld derefter ud med de største grene af pyntegrønt, slut af med helichrysum. Vikl vindseltråd om koglerne, spray dem med guldspray og stik dem i buketten. Bind et par stykker øverst på grenene.

600 x 900 b

 
 
 

6 kommentarer

 
 1. Karen says:

  Når vinden lægger sig igen, skal trappepynten renoveres – jeg flyttede alt ind i den gamle vognport i onsdags før stormen – så tak for ideoplægget – det ser rigtig kønt ud.

  vh/Karen

 2. Charlotte Ascanius says:

  Tak for inspirationen! Jeres smukke julebuketter giver mig lyst til at få pyntet smukt op uden for døren – har med vilje ventet med lyskæder og pynt, til stormen har lagt sig. God december derude.

  KH Charlotte

 3. annette clemensen says:

  Hej Isabella
  Ja hvor har du ret, de er såå fine og hyggelige, men hvad har du i bunden af dem, så de ikke flyver?
  Glasfiber…hmmm …lyder genialt :)

  Lyse hilsner Annette

  • Isabella Smith says:

   Der er faktisk ikke noget i bunden af dem. Glasfiber er forholdsvist tungt, ikke som cement, selvfølgelig, men dog tungt nok at de står lige så sikkert som andre krukker. Her i stormen er de dog stillet ind…

 4. Nydelige, du fanger vinterens skjønnhet på en prikk. Vennlig hilsen Ingvill Egeli. ingvillegeli.blogspot.no

 5. Bente Overgaard says:

  Hej Isabella

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 6 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).