En guirlande med lidt snyd

 

Jeg elsker granguirlander. Der er julestemning på den Disney-agtige måde over dem. De hygger i sig selv, og kommer man en lyskæde ind i dem som på denne her hygger de endnu mere. Det tager imidlertid lang tid at lave en rigtig guirlande, hvis man skal lave den helt fra bunden af frisk gran. Så hvad gør man så? Man tager i Ikea og køber lidt snyd. Der er masser af frisk pyntegrønt på denne guirlande, men udgangspunktet er en 3,5 meter lang kunstig granguirlande fra Ikea til kun 79 kr. Når du først møder den i Ikea vil den forekomme dig helt usandsynligt grim og alt for kunstig, men som udgangspunkt er den rimelig smart. Så snart den er pyntet forsvinder det plastikagtige og du har sparet dig selv for timers arbejde. Guirlanden kan hænges langs med et gelænder, over en reol eller en gardinstang eller over en kamin som på billedet.

isa03121354580

 

Fremgangsmåde:

Lav først en masse små buketter af pyntegrønt: Klip kviste til af f.eks. thuja, taks, gran, buksbom og enebær. Fjern nålene fra det nederste stykke. Saml kvistene til en lille buket. Sæt små kugler af den slags, der kommer med en et lille stykke ståltråd i enden, ind i buketten. Sur vindseltråd om buketten. Fortsæt, til du har mange buketter parat.

isa03121354600isa03121354603

Bind buketterne om den kunstige granguirlande samtidig med, at du også binder lyskæden fast. Bliv ved til den oprindelige plastikguirlande er blevet tyk og fyldig. Hæng guirlanden op.

isa03121354573b

 

TIP: Den kunstige guirlande er 3,5 m lang hvilket er ret meget. Klip den evt. over og lav to mindre guirlander vinduerne.

 

 
 
 

2 kommentarer

 
  1. Hanne Hunæus Pedersen says:

    Juleboller uden fedt det lyder rigtig godt så det vil jeg prøve at bage

  2. Tea says:

    så din smukke guirlande sidste år men der var det ikke til at opdrive de guirlander i IKEA men nu skal det være har købt to til trappen. Hvor længe holder det friske gran ???

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 10 + 12 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).