Juletræer på glas

 

En af mine veninder overvejer at lave et forening mod juletræer. Ikke fordi hun ikke kan lide dem, men fordi de juletræer, vi køber, er en af de mest sprøjtede afgrøder, man kan komme i nærheden af. Tænk på, hvor mange juletræer, der bliver solgt hvert år, ikke bare i Danmark, men i hele Nordeuropa. Der skal mange, mange sprøjtede plantager til for at dække den efterspørgsel. Hun er selv godt klar over, at hendes forening ikke nok ikke får den store tilslutning, for juletræer er jo noget, vi allesammen elsker. Som hun selv udtrykker det, så er lidt ligesom at lave en forening mod hundehvalpe. Man ser ikke den store medlemsskare for sig. Men det er jeg nu ikke helt sikker på, at hun har ret i. Mange skikke har ændret sig, fordi vi ikke længere synes de er forsvarlige. Ingen går længere rundt med en spraydåse fuld af DDT for at slå fluer ihjel og meget få begynder dagen med en cigaret. Så hvem ved, om tyve år er en dekoration som denne måske det tætteste, man kommer på et juletræ i stuen….

isa03121354476

Det skal du bruge:

Sylteglas i forskellige størrelser

Små juletræer, gerne i forskellige størrelser

Almindeligt groft salt

Bånd

Kom salt i bunden af glassene og sæt små juletræer ned i det. Bind et bånd om glassene. Sæt glassene i en vindueskarm, gerne med små stearinlys og kugler omkring.

900 x 600

 

 
 
 

3 kommentarer

 
 1. Sanne says:

  Nøj, hvor er det bare superfint – og nemt! Det må jeg hjem og efterligne, skal lige redde et par sylteglas, som ellers skulle i genbrugscontaineren. :) Min søster er faktisk gået bort fra juletræer, hun har købt et næsten to meter højt plastic et. Det er jeg nu ikke helt enig i, synes det er mega ucharmerende, men du har ret – tingene ændrer sig hele tiden. Tak for en virkelig hyggelig julekalender, den glæder jeg mig til hvert år. :)

 2. Tanya says:

  Jeg ville melde mig til din venindes forening :)
  Jeg elsker jul og hvad der til hører………men der er en grænse.
  Har selv købt det fineste fake juletræ og der er INGEN der har lagt mærke til det endnu! De juletræer du køber i dag, dufter jo heller ikke, som dem vi købte i gamle dage, så mit fine fake træ stå i bedste uvidenhed om, at det ikke er ægte ;)
  Rigtig god jul til jer alle :)

 3. sandra says:

  Lyder egentlig godt men hvor skal jeg få mine juletræer fra ????
  I år har jeg med megen bøvl fundet et sidste års juletræ uden nåle – Ja, helt nøgen. Det har jegt først oversprøjtet med ‘sne på dåse’ og derefter pyntet med mine fineste og selvfølgelig letteste ting i sølv, hvid og frostet. Lamettaen skulle lige have en tur med limspray da de glider af men ALDRIG har jeg haft sådan et flot og meget speciel og elegant et juletræ. Så allerede nu har jeg lagt et billet ind på en stor Nordmandsgran som jeg vil overtage efter jul så den kan blive nøgen til næste år.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 13 + 15 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).