Bag et kanelsnegle-træ!

 

Jeg har lavet kanelsnegle lige siden min søn var i stand til at tygge andet og mere end kartoffelmos og de er stadig en favorit hos os. Opskriften her er en af mine aller ældste, men den holder stadig væk. Kanelsneglene er bagt på en gærdej som man gør det i Sverige og har altså ikke noget med wienerbrøds-kanelsnegle at gøre. Normal bager jeg altid kanelsnegle i forme, enten muffinforme af papir, der bliver sat ned i en stor metal-muffinform eller i de faste papirforme, der er kommet frem i de senere år. Bagt i forme flyder kanelsneglene nemlig ikke så meget ud og bliver af samme grund mere saftige. Man får lidt den samme effekt, når man lægger dem ud til et ‘træ’, fordi de forhindrer hinanden i at flyde alt for meget ud. Her i huset elskede vi det, ikke mindst fordi tanken om et helt træ af kanelsnegle er ret tillokkende.

isa05121355486

Det skal du bruge:

OBS! Der bliver to træer ud af denne opskrift

Til dejen:

½ l letmælk

50 g gær

100 g smør smeltet og afkølet*

1 tsk kardemomme

1 dl sukker

1 knivspids salt

900 g hvedemel

 

Til fyldet:

100 g smør*

1dl sukker

3 spsk kanel

2 spsk vanillesukker

* Brug rigtigt smør, kanelsneglene får ikke den samme gode smag med margarine.

Fremgangsmåde:

Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld lidt i en stor skål og opløs gæren i den. Hæld resten af mælken i, tilsæt det smeltede smør, som ikke må være varmt. Tilsæt salt og sukker. Rør kardemommen sammen med melet og tilsæt gæropløsningen lidt efter lidt. Der skal måske bruges lidt mere mel. Ælt dejen sammen, til den er smidig, og stil den til hævning et lunt sted med et rent viskestykke over. Skal hæve til dobbelt størrelse, det tager cirka en time. Imens laves fyldet. Rør smørret sammen med sukker, kanel og vanillesukker. Hvis smørret er blødt, kan det gøres med en gaffel. Hvis smørret kommer lige fra køleskabet, gøres det lettest med en elpisker eller røremaskine.

900 x 600

Dejen slås ned, æltes igennem og deles i to. Rul det første stykke dej ud til et aflangt stykke på et meldrysset bord. Smør halvdelen af fyldet på og rul dejen sammen på langs til en slank pølse. Klem kanten sammen, så fyldet ikke løber ud. Rul pølsen for at presse luftbobler ud og hiv i den, så den bliver endnu længere og slankere. Skær i skiver på cirka 1 cm, der skal blive 17 snegle ud af rullen. Sæt kanelsneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, så de danner et træ (se billedet). Sørg for, at der er et mellemrum på ca. ½ cm imellem dem. Gentag med resten af dejen og fyldet.

Bag træet i 15 minuter ved 200 grader, men kig til dem efter 10 minutter, for det må ikke blive for mørke. Dekorer evt. med glasur lavet af 2-3 dl flormelis rørt tykt op med lidt kogende vand.

isa05121355487

 

 
 
 

9 kommentarer

 
 1. Ååååå dejligt! Og et stilfullt tre!

 2. Dorte says:

  Lækkert !! Min mand har fødselsdag idag, og nu ved jeg hvad jeg skal bage:-)

 3. Birgitte Bønløkke says:

  Hej.
  Flot træ :-)
  Kan jeg bruge anden mel end hvedemel ? Evt glutenfri ?
  Mvh
  Birgitte

  • Isabella Smith says:

   Birgitte, jeg skal ærligt indrømme, at jeg aldrig har bagt kanelsnegle med andet end hvedemel. Men prøv dig frem med en kvart portion. Hvis det bliver godt, kan du lave den fulde portion bagefter.

 4. Ej hvor er det altså flot.

 5. B. Munthe says:

  Kan de fryses

 6. Elin says:

  Mums – kanelsnegle ;o)
  Men HUSK , at det mest almindelige “Cassia-kanel”, som man køber i små breve i supermarkederne har et ALT for højt indhold giftstoffet Kumarin, som især ikke er godt for børn at indtage.
  Køb den “ægte Ceylon kanel”, som stort set ikke er dyrere og kan fås i kaffe- og specialforretninger.
  Det Ceylon-kanel, som jeg har købt er fra firmaet “Mill&Mortar”
  God bagedag.
  Hilsen, Elin/Odense

 7. Helle Winther says:

  Altså der blev jeg skuffet, synes der var lige lidt nok fyld i ift. min smag, jeg så efter de var lavet, at i andre opskrifter er det kun ca.det halve fyld i disse her..
  Alle de øvrige opskrifter jeg har lavet fra Verandaen er super gode..tak for dem Isabella : )
  Hilsen Helle Nordjylland

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 10 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).