En ranke til bordet

 

Jeg elsker lillejuleaftensdag. Indrømmet, den kan være stresset og var det især dengang, man skulle forene en børnefamilie med drømmen om den ultimative, hjemmelavede, hjemmepyntede, for-ens-barn-uforglemmelige juleaften. Det blev lettere, da jeg med årene lærte at acceptere, at man bliver nødt til at prioritere, hvilket vil i praktis vil sige, at man hjemmelaver og hjemmepynter det, der er vigtigt for én og springer over hvor gærdet er lavest på alle andre punkter. Maden juleaften er vigtig for mig, så den bliver lavet med omhu og fra grunden og jeg elsker også, at huset er pyntet op med juleblomster, fra fine røde buketter til duftende hyacinter i glas. Og uden safranboller til morgenmad 1. juledag og de gode sild til frokost bliver det ikke rigtig jul hos os . Men derudover er det ret løst, som min søn ville udtrykke det. Nogle år bliver der bagt mange småkager, andre ikke. Nogle år når jeg at lave dekorationer af gran og grønt, andre ikke. Nogle år kan jeg få en aften til at gå med at pakke gaver kunstfærdigt ind, andre ikke. Og alligevel bliver det jul hvert eneste år. Når man har lært at dulme sit selvhad over alt det, man ikke når, bliver lillejuleaften en hyggelig og stilfærdig dag, der går med langsommelige sysler som at lave rødkål og pakke gaver ind og koge risengrød til risalamanden. En eller anden lillejuleaftensdag ud i fremtiden vil man måske ligefrem få tid til at lave en guirlande til bordet…Det bliver ikke i år. Men guirlanden er også fin til julefrokostbordet og til bordet nytårsaften.

isa14.11.1351584

Fremgangsmåde:

Du skal bruge:

1 lyskæde

pyntegrønt

vindseltråd

en saks

isa14.11.1351626

Klip små kviste af det grønne og sur dem rundt om lyskæden med vindseltråd, indtil ranken er tæt og bukset.

 
 
 

2 kommentarer

 
  1. Takk for vakkert og oppmuntrende innlegg. Du er rasende flink til å skrive!! Alltid inspirerende å lese om livet ditt, du som er så kreativ og kunstnerisk.

  2. Hej på Isabellas!
    Tak for en smuk og stemningsfuld julekalender igen i år :-)
    Jeg ønsker jer alle en glædelig jul og et fantastisk nytår 2014!

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 13 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).