Æblestiger til fuglene

 

Da jeg var barn, var det en fast tradition i december at hele familien samledes til juleklip hos min faster og hendes mand. Det var altid en fantastisk hyggelig eftermiddag, hvor der blev produceret et væld af mere eller mindre vellykkede flettede hjerter og stjerner. Min fasters mand var ingeniør og desuden fingernem – en kombination, der gjorde ham til klart den bedste. Han ville have værdsat de dekorative æblestiger, som han ville have udført med millimeteragtig præcision. Men selv uden ser det rigtig sødt ud, når fuglene sidder på de små grene og nipper af æblerne.

Æblestiger til fuglene

Det skal du bruge:

Tre stykker af ca. 1 m galvaniseret jern i tykkelsen 0,5 mm (fås i byggemarkeder)

Ståltråd

Æbler – gerne forskellige slags

Små kviste slåen, små lærkegrene og små ellegrene

Begynd med at bøje jernetBegynd med at bøje jernet i den ene ende, så der dannes en krog. Det kan gøres med en almindelig tang.Stik et æble påStik et æble på jernpinden.a7Sur små kviste af slåen, lærkegrene og/eller ellegrene på jernpinden med ståltråd. Sørg for, at grenene er bredere end æblet, så der er plads til, at fuglene kan sidde på dem.Æblestige Bliv ved, indtil jernpinden er fyldt. Slut af med grene. Hæng stigen på et ikke alt for forblæst sted.

 

 
 
 

1 kommentar

 
  1. Så utrolig smukt! De røde og gulgrønne æbler lyste så godt op nu når haven ellers er så grå. Du er en mester! Dine ideer er alltid så personlige, raffinerte og smukke.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 9 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).