Kokosmakroner med appelsin

 

Da jeg i sommer besøgte en god veninde i hendes sommerhus, blev jeg bænket i haven med en kop kaffe og disse kokosmakroner. Det var ganske vist lige inden frokost og jeg var sulten, men disse makroner er uimodståelige i sig selv og var nok gledet ned med lige så stor hast, hvis jeg havde fået dem efter frokost… Kokosmakroner er et af de helt lette stykke bagværk, et af dem, man kan lavede allerede som barn, hvor de også var på repertoiret hos de gængse bagere, typisk med chokolade i bunden. De er kommet på mode igen ligesom kiksekage, citronmåne og andet retro-bagværk og jeg fik selv en forleden på et trendy konditori på Frederiksberg. Den var nu lidt for klæg for min smag. Disse er helt sprøde udenpå, bløde uden at være våde indvendig nøjagtig som de var i gamle dage. Det nye er den kraftige og skønne smag af appelsin, der gør dem ekstra velegnede som julebagværk. Der skal overraskende meget appelsinskal i, før det smager ordentligt igennem, så det er ikke en fejl, når der revet skal af tre appelsiner nedenfor. Indmaden, der jo bliver til overs, kan bruges til en lækker salat bestående af appelsinskiver og rødløg med en simpel dressing olivenolie og salt. Den er perfekt til alle marrokanske retter, men smager også godt til et stykke bagt laks.

Kokosmakroner med appelsin

 Sådan gør du:

ca. 45 stk

4 æggehvider

200 g sukker

250 g kokosmel

Revet skal af 3 økologiske appelsiner

Sæt ovnen på 180 grader varmluft. Riv appelsinerne fint på et rivejern. Pisk æggehviderne let, kom sukkeret i og pisk igen til blandingen er stiv og kan danne toppe. Kom kokosmel og appelsinskal i. Pisk igen, indtil dejen er så fast, at den kan formes med hænderne. Sæt dem på en plade med to teskeer og form dem derefter til toppe med fingrene. Bag kokosmakronerne i ca. 10 minutter eller de er fint gyldne over det hele.

 

 
 
 

2 kommentarer

 
 1. Grethe Skytte says:

  Lyder så skønt, kan næsten dufte dem, men har et par spørgsmål :)
  Hvor i ovnen placerer du pladen?
  Hvor længe tror du, de kan opbevares i en kagedåse?
  Tænker ikke på, om de bliver spist…. men om jeg kan lave dem i god tid.
  Glædelig 8. december – julehilsner
  Grethe

  • Isabella Smith says:

   Hej Grethe, de skal bare bage midt i ovnen. Jeg synes, de holder sig rigtig godt, men sandt at sige er de hos os altid blevet spist så hurtigt, at jeg ikke kan sige dig, om de kan holde sig i f.eks. en uge. Men du kan sagtens bage dem et par dage i forvejen. Mvh Isabella

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 11 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).