En lyskæde-ranke til vinduet

 

Her i juletiden må der være lys i alle vinduerne! Det ser både hyggeligt ud udefra, når man kommer hjem og indefra, når man kigger ud i den mørke vinteraften. Dagens kalenderidé er derfor en fin, lille guirlande, der lavet rundt om en lyskæde med små ‘snebolde’. Lyskæden er ikke så lang og passer derfor godt til et almindeligt vindue. Den er pyntet med minikugler og pyntegrønt, der er bundet fast til lyskædens ledning.

Lyskæderanke

Det skal du bruge:

1 lyskæde

Pyntegrønt som f.eks. enebærkviste

Forskellige små kugler

Klip sølvtråden over på kuglerne og bind dem på lyskæden. Klip enebærkvistene i passende længder og stik dem i kuglernes runde ophæng. Hæng lyskæden på to søm i en fin bue over vinduet.

Variationer: Du kan lave en helt tæt guirlande af udelukkende pyntegrønt, der evt. er pyntet med kunstigt sne lavet af salt, se hvordan her. En sådan ranke kan også ligge som bordpynt ned langs med julebordet, det vil se utrolig fint ud. Lyskæden er med batterier, som let kan skjules under ranken i den ene ende.

Du kan også binde fine stykker bånd ind mellem kuglerne. Klip dem i stykker på ca. 20 cm og bind dem rundt om kæden, så de hænger løst ned. Du kan gøre den helt enkel og elegant med et bånd i hvidt og sølv, eller du kan gøre den festlig og farverig med bånd i mættede farver som lilla, rød og orange.

Lyskæde med sneboldKuglerne gøres parateKuglerne bindes på lyskædenDen færdige ranke

 

 
 
 

2 kommentarer

 
  1. Rikke nielsen says:

    Hvor er lyskæden fra?

    • Isabella Smith says:

      Kæden kunne købes på hjemmesiden sidste år, men vi har den desværre ikke i år. Mvh Isabella

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 5 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).