En pæn sammenplantning

 

Den, der fandt at plante forskellige planter sammen i en kurv, fik i princippet en lys idé. Der er noget generøst over at forære en sammenplantning væk, der jo virker større og dyrere end en enkelt, snoldet plante. Samtidig giver den mersalg for blomsterhandleren og endelig fylder den dejlig meget dér, hvor man stiller den. Problemet med sammenplantninger er bare, at de ofte ikke er særlig pæne. Faktisk kan jeg næsten ikke komme i tanker om noget, der så let bliver så grimt som en sammenplantning. Ligesom det kræver talent at binde en smuk buket, kræver det også talent at lave en sammenplantning. Planterne skal både være pæne i sig selv og klæde hinanden, kurven skal være pæn og klæde planterne, og selve kompositionen skal være harmonisk i højde og drøjde. Jeg spurgte Julie, vores talentfulde dekoratør, om hun ikke kunne lave en pæn sammenplantning. Først spærrede hun øjnene op i rædsel, så gik hun igang og selvfølgelig kunne hun lave en pæn. Den er her og den er meget let at kopiere.

En pæn sammenplantning

Det skal du bruge:

En sød kurv

En kogleguirlande

Plastik

Sølvmos

1 mini-fyrretræ

2 skimmia ‘Rubella’

1 sølvtråd (calocephalus brownii)

5 juletulipaner

Begynd med at fore kurven med plastik. Man kan få mange søde kurve, der kommer med plastikfor, men det gør denne altså ikke og det er ret praktisk, at man kan vande sin sammenplantning… Fyld kanterne ud med mos, så plastikken ikke ses. Vikl kogleguirlanden fast til kurvens kant. Tag planterne ud af deres potter og kom dem i kurven. Sæt de højeste bagest og arbejd dig frem mod kurvens forkant. Fyld ud med mos, så rødderne er dækkede. Bind evt. en lille sløjfe om kurvens ene hank.

Kurven fores med plastik

Kogleranken sættes fast

 

 
 
 

1 kommentar

 
  1. Fantastisk smuk! Den fineste julekurv jeg har sett, uten tvil. Røde tulipaner har her fått en ny dimensjon! Man får inspirasjon og energi av slike smukke billeder. Totalt inspirerende.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 15 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).