Jordskokkesuppe med kammuslinger, æbler og trøffelolie

 

Det er sjovt at servere noget rigtig lækkert, når man har inviteret gæster, men det er ikke sjovt at stå topstresset i køkkenet, når gæsterne først er kommet. Her er en virkelig dejlig suppe, der kan laves næsten helt færdig flere dage, inden den skal serveres. Den er perfekt som forret nytårsaften, men den også bruges som hovedret i juledagene, hvis du kommer lidt flere kammuslinger i, serverer et godt brød til og slutter af med oste og lidt sødt. Trøffelolien giver et ekstra pift, men den kan sagtens udelades, eller du kan erstatte den med en anden olie som f.eks. hørøget rapsolie.

Jordskokkesuppe

Sådan gør du:

Til 6 personer

 

600 g jordskokker

400 g kartofler

en kvist timian

1½ liter vand

1 grøntsagsbouillonterning

1 dl piskefløde

citronsaft

salt, peber

 

Fyld:

12 kammuslinger

1 æble, helst cox orange eller holstener cox

6 tsk trøffelolie

1 lille bundt dild

smør til stegning

Citronsaft til æblerne

Lav først suppen: Skræl jordskokker og kartofler, skær dem i tern og svits dem i lidt smør i en tykbundet gryde eller sauterpande. Hæld vandet over grøntsagerne og tilsæt bouillonterningen og timiankvisten. Kog grøntsagerne til de er helt møre. Fisk timiankvisten op, blend suppen og kom den tilbage i gryden. Kom piskefløden i og smag til med salt, peber og citronsaft. Suppen kan til dette punkt laves i forvejen. Du kan sagtens fryse den eller du kan have den i parat i køleskabet.

Lige inden servering: Varm suppen godt op. Fjern kernehuset fra æblet og skær det i bitte små tern. Vend dem i lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Hak dilden og hav den parat. Steg kammuslingerne på en varm pande i smør i nøjagtig 1 minut på hver side. Vend dem ikke undervejs. Øs suppen op i skåle, kom to stegte kammuslinger i hver skål. Fordel æbleternene i skålene. Dryp 1 tsk trøffelolie over suppen og pynt til sidst med den hakkede dild.

Ingredienser til supper

 

 
 
 

6 kommentarer

 
 1. Bitna Mørk Laugesen says:

  Hej.
  Suppen lyder meget lækker. Vil bare høre om du har et andet forslag til fyld istedet for kammuslinger ?
  Venlig hilsen Bitna

 2. Isabella Smith says:

  Du kan bruge små stykker stegt havtaske, der er en fantastisk lækker fisk. Dens kød minder næsten om skaldyr. Det er nok mit bedste bud. Man kunne også udelade fisk/skaldyr helt og nøjes med æblerne, evt. blandet med meget grofthakkede valnøddekerner. Mvh Isabella

 3. annette says:

  yes! tak for den opskrift. Elsker kammuslinger.
  glædelig jul.

 4. Helle Andersen says:

  Sidst jeg serverede suppen beklagede nogle sig over meget luft i maven, jeg har hørt at det kan afhjælpes ved at lægge jordskokkerne, som er synderen, i iskoldt vand nogle timer før tilberedningen, det vil jeg prøve næste gang. Lidt kogt strimlet porre og lidt ristet knust bacon er også en god topping.
  Vh Helle

 5. Lise Pedersen says:

  Lyder som en super lækker suppe. Jeg undrer mig bare over opskriften også billedet af grøntsagerne til suppen. På billedet ligger 2 porrer. Er de glemt i opskriften?

  • Isabella Smith says:

   Hej Lise, der er egentlig ikke porrer i opskriften, de er havnet på billedet af en fejl. Men der kunne sagtens være det. Jeg elsker alle former for løg og synes egentlig, at stort set al mad fra salat til suppe bliver bedre af en eller anden form for løg. Så jeg er sikker på, at en porre eller to svitset med sammen med kartofler og jordskokker kun ville gøre suppen bedre. Mvh Isabella

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 9 + 10 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).