Lav en stage til juletræslys

 

Et af de problemer, man jævnligt støder på, når man inviterer folk til middag, herunder julemiddag, er at man gerne vil have lys på bordet, men at almindelige lysestager er for høje. Sætter man dem midt på bordet, hvor man egentlig gerne vil have dem, kan man være sikker på, at de to personer, der sidder overfor hinanden med lysestagen imellem sig, ikke kan se hinanden. Og hvis man ikke kan se hinanden, kan man heller ikke føre en hyggelig samtale…Fyrfadsstager bliver af samme grund ofte brugt midt på bordet, men der er nu lidt mere festligt, når man kan se et helt lys med tilhørende flamme. Det kan man på denne stage, der er lavet af et stykke drivtømmer fundet på stranden. Derefter er der blevet boret huller i træet med en boremaskine, så de passer til vores engelske, håndlavede juletræslys med tre timers brændetid. Voila, en festlig stage er skabt – og den har ikke kostet en krone. Du kan selvfølgelig pynte stagen, hvis du har lyst. Det ville f.eks. være sødt med efeublade viklet indimellem lysene.

a

Det skal du bruge:

Et pænt stykke drivtømmer

En boremaskine

7 juletræslys med lang brændetid

Find først et passende stykke drivtømmer. Det, vi har brugt, blev fundet på en strand ved Køge Bugt. Marker med en blyant, hvor du gerne vil have hullerne. Find et bor, der er et par millimeter mindre end lysenes diameter. Sørg for, at antallet af huller er ulige og pas på, at du ikke sætter dem for symmetrisk over for hianden. Det ser sødere ud, når de sidder lidt tilfældigt. Der er boret ni huller i det, du ser på billedet. Man behøver jo ikke at sætte lys i alle hullerne, men det kan være rart at have dem. Man behøver ikke at bore hele vejen igennem træet, hullerne skal bare være så dybe, at lyset sidder ordentlig i uden at vælte. Nu er stagen klar. Du kan evt. pynte den med grønt fra haven. Ranker af vedbend mellem lysene vil se sødt og julet ud.

b

 

 

 
 
 

1 kommentar

 
  1. Nydelig!!! Så fantastisk smukt!! Du er virkelig en mester!! (det var jeg klar over fra før.) Helt utrolig stilrent, nesten underspilt, noe av den fineste julepynt jeg har sett. Helt rørende og personlig.

 

Skriv en kommentar

 




 
What is 2 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).