Konfekt med hvid chokolade

 

Jeg er – som tidligere nævnt her i julekalenderen – en stor fortaler for færdigkøbt konfekt, hvis den vel og mærke er af god kvalitet. Så er det nemlig rigtig svært at lave den bedre selv. Men det kan være lidt af en udfordring at finde god konfekt med hvid chokolade. Tit er der en sød og glat, lidt smøragtig trøffelmasse inden i de hvide, hvilket jeg personligt ikke er så vild med, især ikke, når nogen nu har været genial at opfinde marcipanen…Her er to stykker konfekt, hvor fyldet har lidt smagsmæssig kant, så det går godt sammen med den hvide chokolade. De er desuden dejlig lette at lave.

Konfekt m hvid chokolade

 

Konfekt med kaffe, valnødder og whisky

Ca. 50 stk

200 g marcipan

½ dl whisky (rom kan bruges i stedet)

1 spsk pulverkaffe

1 spsk kogende vand

30 halve valnøddekerner

1-2 spsk flormelis

ca. 200 g hvid chokolade til at overtrække med

Evt. pynt, enten i form af halve valnøddekerner eller af små kaffebønner af chokolade

 

Hak valnødderne groft. Opløs pulverkaffen i det kogende vand. Ælt marcipanen med whiskyen. Tilsæt den koncentrerede kaffe. Smag på marcipanen. Tilsæt mere kaffe, hvis du gerne vil have en stærkere kaffesmag, sørg bare for, at massen ikke bliver for løs. Ælt valnødderne i massen. Tilsæt så meget flormelis, at massen kan trilles til kugler. Tril marcipanen til ikke for store kugler. Smelt den hvide chokolade over vandbad. Dyp kuglerne i den hvide chokolade. Hører du til de tålmodige, overtrækker du konfekten én gang til, da hvid chokolade som regel ikke dækker fuldstændig første gang. Læg stykkerne på et stykke bagepapir og pynt evt. med en halv valnød eller en moccabønne.

Kuglerne trilles

 

Konfekt med appelsin, mørk chokolade og kokos

Ca. 40 stk

150 g marcipan

2 spsk appelsinsaft

1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin

1½ spsk flormelis

1 tsk vanillesukker

1 spsk Grand Marnier

25 g kakao

Ca. 150 g hvid chokolade til at overtrække med

Kokosmel

Rør marcipanen sammen med appelsinsaft, appelsinskal, Grand Marnier, kakao, flormelis og vanillesukker til en ensartet masse, pas på, at massen ikke bliver for blød og for våd. Sæt massen i køleskabet en times tid, eller i fryseren i 15-30 minutter. Tril massen til kugler. Smelt den hvide chokolade over vandbad. Overtræk kuglerne med chokolade og tril dem efterfølgende i kokosmel.

Lækre ingredienser

 

 
 
 

1 kommentar

 
  1. Lene Bodekær Herler says:

    super blogside – idérig og vel udarbejdet

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 13 + 11 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).