Et fad med blomsterkugler

 

Brug fine glaskugler af den traditionelle slags som små vaser på et fad. Denne dekoration tager mindre end 30 minutter at lave, en god ting i en måned, hvor man ikke har brug for alt for store udfordringer.

Denne dekoration hører til de meget nemme og det er, synes jeg, en god ting. Ikke at jeg ikke kan lide de svære ting her i livet. Ens arbejde må gerne være udfordrende, at opdrage børn er altid en svær opgave og et langt ægteskab hører som regel også til de lidt krævende ting her i livet. Også de små ting må også gerne være svære, det kan f.eks. være utrolig tilfredsstillende at finde ud at lave en bearnaisesovs til perfektion eller at knække koden på en svær snoning på et strikketøj. Men i en måned, hvor der skal nås så meget og hvor rigtig mange af os begynder at have den kriblen ned ad rygraden, der betyder, at december ikke længere er dejlig, men i stedet en måned, hvor man anstrenger sig til det yderste og næsten ikke kan magte mere, så kan det at lave en helt let dekoration være et hyggeligt afstressende projekt.

isa18111510683

Du skal bruge en limpistol, et fad, nogle glaskugler af den traditionelle slags, hvor man tage hætten i toppen af og 3-4 store bloklys. Dertil lidt pyntegrønt, jeg har brugt eukalyptusblade og mos. Endelig nogle blomster, man kan sætte i kuglerne, her har jeg brugt en buket billige roser fra Rema1000.

Fremgangsmåde

1) Find nogle glaskugler frem. Du skal have så mange, at de kan danne en ring i fadet. Du kan sagtens mikse nye og gamle kugler og selvfølgelig også farverne.

2) Sæt limpistolen i stikket og tænd den.

3) Tag hætten af kuglerne.

4) Pluk nogle store blade af eukalyptusbladene. Bladene sættes mellem hver kugle som en lille ‘skillevæg’.

5) Sæt en lille klat lim midt på bladet og lim det fast til den første kugles ene side. Sæt også en lille klat lim i bunden af kuglen. Sæt kuglen på fadet. Bruger du et metalfad, kan du let fjerne kuglerne igen og limen vil ikke sætte mærker.

6) Tag en ny kugle, lim igen et blad fast på den ene side, sæt en klat i den anden side og en klat i bunden. Sæt kuglen fast til den første kugle.

7) Fortsæt indtil du har lavet en ring af kugler af fadet.

8) Placer bloklysene midt på fadet og fyld ud omkring dem med mos.

9) Kom vand i kuglerne, det kan gøres med en lille tragt eller en sprøjte fra apoteket.

10) Klip roserne ned og stik dem i kuglerne sammen med små kviste af eukalyptus og hvad du eller har.

11) Tænd lysenere og nyd, at du har lavet en dekoration, der ser ret tjekket ud på mindre end 30 minutter.

isa18111510681

 

 
 
 

3 kommentarer

 
  1. Så nydelig det er med friske blomster i oppsatsen, sammen med mose og eucalyptus! Dette var inspirerende. Det er helt utrolig hvor fantastisk farve det er på de blågrågrønne bladene!

    Gjenkjennelig det du skriver om svært kontra enkelt. :) Det høres absolutt ut som en god ting å få julepynten på stell på mindre enn 30 minutter. :)

  2. Yelva Jensen says:

    Ej da, det vil jeg prøve, lige nu står jeg og mangler deko’en til julebordet med sølvlysestager. Jeg tror dette vil være rigtigt godt til blondedugen! Nu kan jeg komme videre. For det er rigtigt vigtigt at man har udgangspunktet i dugen – herefter følger nemlig servietter og lys og diverse i den farve, som dugen nu bringer! Dejligt, at jeg nu fik ro omkring det juleproblem!!! Knus og glædelig jul fra Yelva

  3. Yelva Jensen says:

    Jeg har skrevet kommentaren!

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 8 + 5 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).