Cupcakes med Baileys-creme

 

Disse cupcakes smager bare himmelsk. Selve kagen har en fin smag af kaffe og cremen den mest vidunderlige smag af Baileys blandet med smør, sukker og vanille. Mange cupcakes er efter min mening ret uspiselige med en tør bund og alt for meget (dårlig) creme, men disse er virkelig gode. Og så er de både hurtige og lette at bage.

Der er dem, der synes, at Baileys er en plat måde at indtage alkohol på. Det er en drik, der i prestige på ingen måde kan måle sig med en cognac, whisky, calvados eller en god rom. Men sagen er bare, at det er med Baileys som med cola: Det er meget få mennesker, der ikke kan lide det, hvis de får kniven på struben og bliver tvunget til at være helt ærlige. I denne opskrift er der brugt Baileys til smørcremen på toppen, mens der er kaffe i selve kagerne. Det er en kombination, der får englene til at synge. Gem flasken væk og fryd dig i det skjulte over, at de, der ellers er for snobbede til at drikke Baileys, med den aller største fornøjelse sætter disse cupcakes til livs.

isa25111512288

12 cupcakes

Dej:

225 g mel
1/4 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
3 spsk pulverkaffe (vi brugte Nescafé Espresso, der giver en god, stærk smag af kaffe)
125 g blødt smør
100 g brun farin
75 g lyst rørsukker
2 æg
1 tsk vanillesukker
1 dl mælk

Smørcreme til pynt (icing):

75 g blødt smør
375 g flormelis
1/2 tsk pulverkaffe
1 tsk vanillesukker
75 ml Baileys

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader.

Rør smør, sukker og vanillesukker sammen i skål. Pisk til det er let og luftigt. Rør æggene i ét ad gangen. Bland mel, bagepulver, natron og kaffepulver i en skål for sig selv og rør det derefter i dejen. Tilsæt til sidst mælk og rør dejen glat og ensartet. Kom dejen i 12 muffinsforme. Bag kagerne i 15-18 minutter ved 180 grader uden varmluft. Lad dem køle af på en rist.

Smørcreme: Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen i en røremaskine eller med en håndmixer. Smør den på de afkølede cupcakes med en lille paletkniv eller en kniv uden skær. Pynt til sidst med chokolade-kaffebønner. Sæt dem på køl, så smørcremen stivner, men tag dem ud ca. 20 minutter før de skal spises.

 
 
 

9 kommentarer

 
  1. De ser deilige og saftige ut! Takk for alle gode oppskrifter du deler! Her blåser vinden helt vilt i dag, så det er absolutt en god idé å bake.

  2. Camilla says:

    Wau, det ser rigtig lækkert ud, de må prøves!

  3. Ninna says:

    Hej Isabella:-)
    Mange tak for den lækre opskrift som jeg afprøvede med det samme.
    Min mand og jeg var “vilde” med kagerne og jeg blev bedt om at bage en portion til hans arbejde(de er ca. 40) ;-)
    Tak for din altid “smittende” inspiration :-)

  4. annette says:

    Hej, hvis man ikke lige er så vild med kaffe, kan man undlade det/evt. bruge noget andet istedet? :-)

    • Isabella Smith says:

      Det kan du sagtens. Du kan f.eks. komme lidt revet appelsinskal i dejen og komme en likør som Grand Marnier eller Cointreau i cremen. Smag dig frem, både creme og dej skal have en god smag af appelsin. Mvh Isabella

  5. Anette Johansen says:

    Mht kaffen! Kommer I bare pulveret i eller bliver det opløst i lidt varmt vand?

    • Isabella Smith says:

      Det kommer du bare i sammen med melet, du behøver ikke at opløse det først. Mvh Isabella

  6. Dinna Christiansen Klitten says:

    Kære Isabella.
    Vær sød at skrive om dine forskellige kager kan fryses, da jeg elsker at bage, men vi er kun 2 personer så det ville være dejligt at kunne fryse dem , til os eller uventede gæster.
    med venlig hilsen
    Dinna

    • Isabella Smith says:

      Kære Dinna, i princippet kan alle kager jo fryses, men selv fryser jeg kun kager bagt med gær som f.eks. kanelsnegle eller safranboller. Når de varmes i ovnen efter optøning er de så gode som nybagte. Man kan som sagt også fryse cupcakes og skærekager bagt med bagepulver, men jeg synes, at kvaliteten forringes for meget, så hvis jeg var dig ville jeg bage bage en halv portion af den slags kager og få dem spist i stedet…Mvh Isabella

 

Skriv en kommentar

 




 
What is 3 + 2 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).