Ternede småkager med mynte

 

De er fine at se på, men de smager også forrygende af smør og sukker og en anelse mynte. Og så er de dejligt sprøde! Det er med andre en rigtig god småkage, lidt i stil med engelske shortbreads, men tyndere og sprødere. Selv om de ser avancerede ud, er de både lette og hurtige at lave.

isa25111512318

 20 stk

275 g mel
100 g flormelis
200 g blødt smør
15-20 friske mynteblade
Et par dråber grøn frugtfarve

Hak myntebladene fint. Rør mel, flormelis, smør og mynteblade sammen til en fast masse i en røremaskine eller med en elpisker. Tag dejen ud på et meldrysset bord eller spækbræt og del den i to med en kniv. Kom et par dråber grøn frugtfarve i den ene halvdel og ælt dem godt ind i dejen. Vær forsigtig, du kan altid tilsætte mere farve, men ikke mindre!

Form dejen til to lange pølser og kom film rundt om dem. Form dem nu til to aflange firkanter (det er lettere at forme dem, når der er film rundt om dejen). Kom dejen på køl et par timer, gerne natten over.

Skær nu dejen i lange firkanter som på billedet. Sæt firkanterne sammen, så de danner en lang, ternet firkant. Du kan evt. pensle siderne med lidt vand, hvis du ikke synes, at de klistrer godt nok sammen. Skær evt. kanterne rene og skær derefter skriver af firkanten med en skarp kniv. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem 8-12 minutter ved 180 grader. Kig til dem efter syv minutter, og holder derefter godt øje med dem, da de ikke må blive for brune. Lad småkagerne køle af en rist.

isa25111512328

isa25111512329

isa25111512331

 
 
 

2 kommentarer

 
  1. En fantastisk farve på den, så spændende med ternet kage! Bildene er som alltid så inspirerende og med en stemning av countryliv og det rustikke.

  2. Birgit M. says:

    Jeg kan kun være enig – En småkage skal smage af smør!

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 11 + 5 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).