En juletræ af mos og hønsenet

 

Det hyggelige juletræ er lavet af hønsenet beklædt med mos og derefter pyntet med thuja-kviste og kogler fra en kogleranke. Til sidst er der snoet en af vores fine lyskæder rundt om træet. Det er let at lave og sødt at have stående på trappestenen eller på en overdækket terrasse.

isa18111511031

Du skal bruge:

Et stykke hønsenet
En kurv på ca. 30 cm i diameter
Mos
Thuja-kviste eller andet pyntegrønt, gerne fra haven som f.eks. enebær
Vindseltråd (tyndt ståltråd, der kan købes hos blomsterhandleren)
En kogleranke
En lyskæde

Klip et stykke hønsenet til og form det til en kegle. Det gør ikke noget, at det bliver lidt ujævnt, det kan ikke ses, når det først bliver pyntet. Sæt hønsenettet fast til kurven med ståltråd eller vindseltråd. Beklæd keglen med mos. Det gør du ved at tage et stykke ad gangen, som du placerer på hønsenettet, hvorefter du surrer det fast med vindseltråd. Stik nu thujakvistene ind mellem mosstykkerne. Til sidst klipper du koglerne af ranken. Hele ranken er lavet med ståltråd, så når du klipper i den sidder der automatisk et stykke ståltråd på koglen. Stik også dem ind mellem mosset og sur dem fast. Til sidst snos en lyskæde om træet.

isa18111510872isa18111510878

 
 
 

2 kommentarer

 
  1. Så nydelig! Det er så smukt og rustikk mot den rå hvide bakgrunn. Fantastisk effekt med naturmaterialet sammen med lyskjede og levende lys. Du er et stort forbilde, Isabella, med så mange gode tips for at gøre hverdagen skjønnere. Blant annet har jeg begynt at bruge eucalyptus som pyntegrønt efter tips fra dig. Det ser utrolig raffinert, fransk og proft ud. Bare imponerende.

  2. PS: Det var altså din pynt som ser imponerende og raffinert ud! He he. Glemte at sige, at hadde de smukke vinduer (bildet) vært til salgs i shoppen, hadde jeg købt dem omgående! :)

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 15 + 14 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).