En dejlig kanelkrans

 

Kransen her er en variation over min opskrift på kanelsnegle. Den er faktisk lidt hurtigere at lave, da man ikke skal skære alle sneglene ud, komme dem i forme og pensle dem individuelt. Og så er den dejlig festlig at se på i al sin overdådighed. Et fint stykke bagværk som både små og store kan lide.

1 krans lille billede

Dej:

2,5 dl letmælk
25 g gær
1 æg
450 g hvedemel
50 g smør
1/2 tsk kardemomme
1/2 dl sukker
1 knivspids salt

Fyld:

100 g smør
1 dl sukker
3 spsk kanel
2 spsk vanillesukker

Til pensling:
1 æg

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og lad det køle af. Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld lidt af mælken i en stor skål og opløs gæren i den. Hæld resten af mælken i, tilsæt derefter det smeltede, afkølede smør. Tilsæt salt og sukker. Bland kardemommen i melet og rør gær-blandingen i lidt efter lidt. Der skal måske bruges lidt mere mel. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den, til den er smidig. Kom den tilbage i skålen og dæk den med et rent viskestykke. Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, det tager ca. en time.

Imens laves fyldet. Rør smørret sammen med sukker, kanel og vanillesukker med en elpisker eller i en røremaskine. Hvis smørret kommer lige fra køleskabet, kan du varme det i 10 sekunder i mikrobølgeovnen, men pas på, det må ikke smelte. Lad fyldet stå i stuetemperatur, til det skal bruges.

Slå dejen ned, hæld den ud på et bord og ælt den igennem. Rul den ud til et aflangt stykke på ca. 65 x 35 cm. Smør fyldet på hele dejpladen og rul den sammen på langs til en slank pølse. Skær pølsen midt igennem, så du står med to halve pølser. Nu folder du de halve pølser til en lang fletning. Du skal folde pølserne den samme vej hver gang, du folder. Når du er færdig, samler du den flettede pølse til en krans.

Lad kransen efterhæve i ca. 30 minutter.  Bag den i 20-25 minutter, men kig til den efter 20 minutter, den må ikke blive for mørk. Lad kransen køle af på en rist, inden der skæres af den.

fremgangs måde

 
 
 

10 kommentarer

 
  1. jannie qvist says:

    Ser helt fantastisk lækker ud-den må afprøves her i julen :-)

  2. Anne says:

    Mums den ser lækker og flot ud

  3. Å, så nydelige og rå bilder! Tak for tipset, den skal jeg teste ud i dag da jeg får gjester.

  4. Anette says:

    Der står 1 æg i opskriften – er det til dejen eller pensling ??

    Mh Anette

    • Isabella Smith says:

      Der skal et æg i selve dejen og så skal der bruges et sammenpisket æg til pensling – så du skal i alt bruge to æg. Mvh Isabella

  5. Ulla Hansen says:

    Hej , dejligt med de gode opskrifter , vi er vilde med kaneltræet, og har bagt det mange gange i december.UHM.

  6. Jette Rude says:

    hvor mange grader skal den bages på

    • Isabella Smith says:

      Den skal bages på 180 grader, jeg beklager at det ikke stod i opskriften. Mvh Isabella

  7. Inge Lehmann says:

    Hold nu op hvor er den god, bagte den i går, til mine gæster.

    Mvh Inge

    Glædelig jul

    • Isabella Smith says:

      Det glæder mig rigtig meget du havde succes med kransen, tak fordi du skrev, Isabella

 

Skriv en kommentar

 




 
What is 15 + 6 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).