Snebolde med marcipan og hvid chokolade

 

En lille lækkerbisken, der er let og hurtig at lave og som vil tiltale alle dem, der kan godt kan lide de milde smagsnoter, man finder i marcipan og hvid chokolade. De fine snebolde rulles i sølvstøv til sidst, så de glitrer fint. Hyggelige at lave med børn!

Snebolde-til-blog

Ca. 45 stk

Kugler

50 g hvid chokolade
125 g marcipan
75 g blødt smør
75 g havregryn
1 tsk vaniljesukker
40 g sukker

Til pynt
1 dl kokosmel
1 tsk sølvstøv fra Mill & Mortar

Fremgangsmåde:
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den forsigtigt. Hvis du har en tykbundet gryde som f.eks. en kobbergryde kan du gøre det på komfuret under helt svag varme, ellers kan du gøre det i et vandbad eller i mikrobølgeovnen. Men pas på, chokoladen må ikke blive for varm, da den så gryner. Rør nu resten af ingredienserne i og rør massen glat med en el-pisker eller i en røremaskinen. Form massen til små kugler. Bland kokosmel og sølvstøv i en dyb tallerken. Fyld en lille skål med koldt vand. Dyp hurtigt en kugle i vandet og rul den i kokosmel-blandingen. Dyp og rul de øvrige kugler på samme måde. Sæt kuglerne i køleskabet. Tag dem ud ca. 20 minutter, inden de skal spises.

Snebolde-til-blog-2

 

 
 
 

2 kommentarer

 
  1. Marcipan og hvid chokolade er bare nydelig! Tak for godt tips til hvad man kan lave med små børn i huset. Det er så hyggelig at skabe glade øyeblik ved kjøkkenbenken sammen med sine desemberbørn. :) :) Jeg har to i den rette julebage-alder, og det er bare herlig. Mel overalt.

  2. Merete Bruun says:

    Uhm lækre. Næste gang dropper jeg sukkeret. Marcipanen og chokoladen søder tilpas. Tak for den opskrift.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 2 + 2 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).