Julekage med ananas og kokos

 

Her er en fantastisk julekage, der kan holde sig i flere uger og som alle kan lide. Jeg har fundet opskriften i en engelsk kogebog og var først lidt betænkelig ved tanken om, at der skal hele ananasstykker i dejen. Men skip betænkelighederne, for dette er virkelig en god kage!

De fleste kan godt lide tanken om en festlig kage til jul, men jeg ved (endda fra min egen familie), at der er en del, der ikke bryder sig om de klassiske julekager, der er fyldt af tørrede frugter og overhældt med sprut. Men jeg tør godt vædde på, at de kan lide denne her. Det smager rigtig godt og kan holde sig overraskende længe – vi taler om flere uger her. Nogle vil måske være lidt betænkelige ved tanken om ananas, det var jeg selv, inden jeg lavede den første gang. Men ananas-stykkerne smelter fint sammen med resten af smagselementerne og er med til at gøre kagen så saftig og så holdbar. Smagen er lidt henad en klassisk gulerodskage: Krydret og julet, men alligevel så mild, at også børn kan lide den.

Ananas kokos 1a

Dej:

260 g mel
1 1/2 tsk natron
1 tsk kanel
1 tsk muskat
1/2 tsk nelliker
4 æg
200 g rørsukker
1 tsk vanillesukker
2 dl neutral olie (f.eks. solsikkeolie)
1 moden banan
1 dåse ananas i stykker (drænet omkring 300g)
120 g valnødder

Icing:
65 g blødt smør
120 g cream cheese
600 flormelis
80 ml kokosmælk
30 g kokosmel + lidt til at drysse med.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180 grader. Gør en springform på 26 cm klar.

Bland mel, natron og krydderier i en skål. Kom æg, sukker og vanillesukker i en anden skål og pisk det med en elpisker, til det er lyst og luftigt (mindst 2 minutter). Hæld olien i i en tynd stråle under piskning. Tilsæt mel-krydderiblandingen og rør, til dejen har samlet sig. Mos bananen med gaffel og kom den i dejen. Tilsæt til sidst de afdryppede ananasstykker og de grofthakkede valnødder. Vend dejen med en dejskraber, til alt er godt blandet. Kom dejen i springformen og bag den i 40-50 minutter. Lad kagen køle helt af på en rist.

Icing:

Kom alle ingredienser i en skål og pisk på lav hastighed til glasuret har samlet sig. Skru op for hastigheden og pisk i yderligere 30 sekunder. Placer den afkølede kage på et kagefad og smør den med glasuren. Det gøres lettest med en lille paletkniv eller en almindelig kniv uden skær. Drys med kokosmel.

Ananas kokos 2

 

 
 
 

2 kommentarer

 
  1. Så nydelige billeder som alltid, det er bare vildt inspirerende. Skjønn pynt, og en sød kage med sin hvide glasur som minder om sne. Den er jo så fin at den pynter i sig selv:)

  2. Dorthe Frandsen says:

    Kan anbefales – supergod julekage, som både voksne og børn kunne lide. Opbevarede den i køleskabet, og den holdt virkelig i over en uge.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 15 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).