Dadelkage med karamel-sauce

 

Det med kager som med mennesker: Man kan ikke dømme dem på deres udseende. Hvad der ved første blik ser kedeligt ud, kan vise sig at være det mest interessante. Sådan er det med denne kage. Sammensunken i midten og med lidt mørke kanter ser den som et mislykket forsøg, men lad dig ikke  narre, for denne kage er bare virkelig, virkelig god. Det er en kageudgave af den kendte, engelske dessert Sticky Toffee Pudding, en skøn varm og klistret dessert med en mørk og tilfredsstillende smag af karamel. Kagen her har den samme smag og er lidt fastere, så den kan skæres i skiver, men på grund af karamellen-saucen skal den stadig spises med en gaffel. Utrolig lækker til en varm kop te, måske efter en rask tur i skoven.

dadel 1

225 g tørrede dadler
3 dl vand
1 tsk natron
saft fra 1/2 citron
125 g blødt smør
175 g brun farin
2 æg
1 tsk vanillesukker
175 g mel
1 1/2 tsk bagepulver

Karamel-sauce
110 g sukker
125 ml piskefløde

Tænd ovnen på 180 grader. Skær dadlerne i grove stykker. Kom dem i en gryde og tilsæt vandet. Kog dadlerne, til vandet er kogt væk. Tilsæt natron og citronsaft. Massen vil nu boble op, det er meningen. Rør smør og sukker sammen til en luftig masse med en el-pisker eller i en røremaskine.Tilsæt æg, et ad gangen. Tilsæt vanille, mel og bagepulver. Rør dejen godt sammen. Vend dadelmassen i dejen med en dejskraber. Kom dejen i en aflang bageform, der enten er beklædt med bagepapir, eller smurt med smør og derefter drysset med sukker. Bag kagen i 40 til 45 minutter. Bemærk, at kagen hurtigt bliver brun, dæk den evt. med et stykke staniol efter de første 20-25 minutters bagning.

Lav nu karamellen: Smelt sukkeret på en pande ved meget svag varme, så sukkeret ikke brænder på. Det tager lidt tid, så vær tålmodig. Når sukkeret er smeltet, tilsættes fløden stille og roligt under konstant omrøring. Pas på, det kan godt sprøjte lidt. Når kagen er færdigbagt, prikkes den med en gaffel og den varme karamel hældes over. Lad kagen trække i mindst en time i formen, eller bedre endnu natten over.

Dadel 2

 

 
 
 

0 Kommentarer

 

Vær den første til at skrive en kommentar.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 14 + 6 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).