Kvistværelse i grønt og gult

 

Da det lille kvistværelse skulle sættes i stand, var jeg ikke i tvivl om, at det skulle have et tapet. Et tapet giver et værelse form og sætter en tone for stilen; samtidig møblerer de et værelse, så man ikke behøver så mange møbler og billeder - en rigtig god ting i et lille værelse, hvor der ikke er så meget plads. Til et lille værelse med skrå vægge som dette skal man naturligvis ikke vælge et stormønstret tapet; valget fandt på dette tapet, der har et fint bladmønster i hvad man kunne kalde for afdæmpet retrostil. Men selv om mønsteret er meget småt, valgte jeg alligevel kun at tapetsere de to af væggene for at værelset ikke skulle blive til alt for meget en ‘æske’. De to andre vægge blev malet i stedet og jeg lod en stor firkant på hver væg forblive hvid, for at den lysegrønne farve ikke skulle være alt for dominerende. Sådan så værelset ud før:

Og her er den samme væg blevet tapetseret. Tapet er fra Jane Churchills Fairhaven kollektion. Det hedder Bambury, har koden J110W-02 og kan bestilles hos Mandrup-Poulsen. Læg mærke til, at tapetet stopper nogle centimer fra vinduesåbningen, så det ikke kommer til at flosse helt ude ved kanten:

To af væggene er blevet malet i farven Cooking Apple Green fra Farrow & Ball. Du kan bestille malingen her. En firkant har fået lov til at forblive hvid, da grøn er en meget dominerende farve. De små, botaniske billeder af græsser er sider fra en gammel bog og er blevet limet direkte på væggen med tapetklister:

Mønstre fra 50′erne er super trendy lige nu. Det olivengrønne stof fandt jeg i en genbrugsbutik for nogle år siden, nu har det fået nyt liv som sengetæppe. Natbordet er ligeledes fra en genbrugsbutik, mens vaserne er fra House Doctor. Stellet på bakken er Relief fra Bing & Grøndahl – et af de mest populære stel i 70′erne, nu moderne igen.

Væggen modsat sengen er ligeledes malet. Den store opslagstavle er betrukket med stof fra St. Judes i England. Man kan ikke købe det online, men man kan maile derover og bestille det på den måde.

Se alle billederne her:

 
 
 

14 kommentarer

 
 1. Mona Holst says:

  Hej Isabella! Hvor er det dejligt du nu har kombineret din internetbutik med dine fremragende ideer. Jeg mindes stadig dine udsendelser for snart mange år siden på TV. Tak

 2. Eva says:

  Fantastisk farvesammensætning og miks af mønstre. Jeg er måske ikke den helt store fan af “retro-stilen”, men syntes faktisk at dette er superflot. Kan også lige ane lidt af sengerammen, som ser flot ud – gad vide hvor man finder sådan en henne ?

  • Prøv at google ordene ‘messingseng’ og ‘jernseng’, så kommer der faktisk en del gamle senge frem. Hvis du er frisk på at få noget hjem fra England, hvor der er et stort udvalg af nye senge i denne stil, kan du google ‘brass bed’. Så er der virkelig noget at vælge imellem…Held og lykke med det,
   Isabella

 3. Bente says:

  Nej hvor er det blevet et fint værelse!!
  Smukke afstemte farver.
  Det er så fint at du blander loppefund med nyindkøbte ting. Det giver sådan et flot mix!!
  Tillykke med det nye værelse.

 4. Maja Pedersen says:

  Meget smuk sammensætning, virkelig inspirerende :) .
  Med mange fine små detaljer.
  Tak for det :)

 5. Fantastisk smukt og inspirerende. Jeg har været meget glad for din Veranda i sommer. Altid givende og ekstraordinært på en spændende måde. Tusind tak.

 6. Denne kollektion fra Jane Churchill kan også købes her hos i Præstø, Engelske Tapeter & Tekstiler, Nysøvej 9, godsforvalterboligen til Nysø Slot. Åbningstider: tirsdag-fredag + søndag kl.10-16. Tlf. 61721417 eller på vores webshop:
  http://www.engelsketapeter.dk.
  Vi fører alle de kendte engelske mærker i både tapeter og tilhørende tekstiler. Vi har også et stort udvalg af møbelpolsterstoffer.

 7. Dorthe says:

  Et meget smukt rum Isabella har lavet :-)

  Et lile PS: Hvis man har lyst til at vide mere om den engelske grafiker Angie Lewin, som har designet stoffet fra St Judes kan man læse mere i hendes meget inspirerende bog Plants and Places, udgivet af forlaget Merrill i 2010.

 8. kirsten says:

  Er blevet rigtir flot.Et rum man har lyst til at opholde sig i .lækkert

 9. Eva says:

  Hvor kønt hvor kønt…. Du er bare altid så god til at indrette. Gad godt at se hele dit hus og din have. ;)
  Måske kommer der snart en indretningsbog fra dig?

  Det er altid så flot og stilfuldt sat sammen. Er osse vild med det grå barok tapet der er i din butik. Det er bare flot. ;)

  kh
  Eva
  Evigglade.blogspot.com

  • Tak for din søde kommentar. Jeg har ikke en indretningsbog lige på trapperne, men der vil komme flere indretningsideer her på Verandaen i løbet af efteråret. Tapetet i butikken er fra Farrow & Ball.
   Isabella

 10. Gitte says:

  Smukt ….stemningsfuldt.

 11. Rigtir flot!
  Vackra toner tillsammans.

 12. Cendie says:

  Åhr hvor er det flot! Det er altså det jeg savner mest i Isabellas magasinet! De fine, ægte indretninger fra din egen hånd. Bladet er da fint, men det var bare så meget bedre da du lavede det. Har gemt alle de gamle blade og kopieret end del! Du havde en fin billedeartikel fra din stue og gæsteværelse. En fin sart grøn kiste står nu magen til i mit soveværelse.
  Har fulgt dig siden Præstø gamle mejeri hvor jeg gik forbi hver morgen til skole. Er så stolt af du er blevet på sydsjælland selvom du er blevet verdenskendt :) Tak for den store og uudtømmelige inspirationskilde du er.

 

Skriv en kommentar

 
 
What is 13 + 4 ?
Please leave these two fields as-is:
VIGTIGT! For at fortsætte skal du løse regnestykket (så vi ved du er et menneske).