Spanske Retter Med Hakket Oksekød

D. 18.11.2020
Image: Pixabay, Bella RaKo

ALBONDIGAS! Mmmmh! En af mine favoritter fra det spanske køkken! - og så er de hurtige at lave. 

Saftige, smagfulde kødboller i en kraftig tomatsauce. De er både gode som en lille ret på tapasbordet - men jeg også selv flere gange spist den med enten frisk spaghetti eller sprøde kartoffel kroketter. Det kan du jo gøre som du vil. 

Til en god portion kødboller skal du bruge; 

- Ca. 500 gr. hakket kalv/svin 

- 3 fed hvidløg, presset eller finhakket 

- 1 alm. løg, finhakket 

- 1 bundt frisk persille, finhakket

- 1-2 tsk. chili

- 1/2 frisk chili 

- 1 knivspids cayennepeber 

- 1 æg - Salt og peber 

- Evt. lidt mel hvis farsen er for våd. 

Bland alle ingredienser og form dem som små kødboller - sæt til side. 

Til tomatsaucen skal du bruge; 

- 2 løg, finhakket 

- 3 hvidløg, finhakket

- Olivenolie 

- 6 tomater, hakket i tern 

- 2 dåser hakkede tomater 

- 3 gulerødder, groftrevet 

- 2 spsk. mascarpone 

- Frisk timian 

- Salt, Peber

- 1 dåse tomatpuré 

- Frisk basilikum 

- 0,8 Liter grøntsagsbouillon 

Varm en gryde op, og svits løg og hvidløg ved middel varme. Kom hakkede tomater, friske tomater, tomatpuré og gulerødder i. Kog godt igennem. Tilføj krydderurter, mascarpone, salt og peber og derefter grøntsagsbouillon. Lad koge ved middel varme i 15 min. Hvis du synes saucen er lidt for grov, kan den eventuelt køres let igennem med en stavblender. 

    Kog kødbollerne kort i saltet vand, før du tilsætter dem tomatsaucen og lader det hele koge ved svag til middelvarme i 15 min mere.

     Voilá! Lækre, spicy kødboller i grov tomatsauce - også kaldet ALBONDIGAS - nu klar til at blive serveret på dit tapasbord - gerne med friskrevet parmasan. 

      Dette tekstindlæg er bragt i samarbejde med Perlen Odense. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og shoppe Pernille Corydon smykker. Herfra siger vi tusind tak.

      Relaterede indlæg
      Italien har en rig kulinarisk tradition, der omfatter en bred vifte af fiskeretter på grun…
      Retter med lam, enten elsker du det, eller du hader det. Retter med lam deler vandene, men…
      Der er simpelthen ikke noget som Tapas, det er let og overskueligt og kræver ikke det he…
      Kødfrie dage er gået hen og blevet en meget populær måde at leve på og det bliver kun…
      Aubergine er en besynderlig grøntsag og er en grøntsag som man oftest vil nyde tilberedt, …
      Man kan sige, at der er to slags mennesker i verden. Der er dem, der elsker rigtig smør, o…
      Mmmh. Bare tanken om en lækker Paella, får mig til at drømme mig til Spanien, de lune himm…