Franske Retter Med Lam?

D. 21.09.2023
Image: Billede af Catherine Stockinger fra Pixabay

Retter med lam, enten elsker du det, eller du hader det. Retter med lam deler vandene, men jeg elsker lam, om de er franske, spanske eller selvopfundne, det er fuldstændig lige meget, så længe det er stegt, så lammekødet er mørt og saftigt.

Frankrig er kendt for sine lækre lammeretter, og her er nogle klassiske franske retter med lam:

  1. Navarin d'Agneau: Dette er en lækker fransk lamme-stew, der ofte inkluderer lammeben, grøntsager som gulerødder, kartofler og løg samt aromatiske urter. Retten simrer langsomt i en sauce lavet af hvidvin og bouillon.
  2. Cassoulet: Dette er en overdådig fransk gryderet, der indeholder langtidskogte bønner (normalt hvide bønner), lam, confit de canard (andefedt), og ofte også pølser. Det er en hjertelig og smagfuld ret, der stammer fra Sydfrankrig.
  3. Lammekebab: Lammekebab er populært i Frankrig, især som en street food. Lamkødet marineres i krydderier og urter, derefter grilles det og serveres ofte i en pita med grøntsager og sauce.
  4. Rack of Lamb (Carré d'Agneau): Et carré d'agneau er en skåret del af lammet, normalt bestående af ribbenene. Det kan tilberedes i ovnen eller på grillen med en række urter og krydderier for at give det en rig smag.
  5. Lammeskank (Jarret d'Agneau): Lammeskank er en mørt og smagfuldt stykke kød. Det koges normalt langsomt i en tomatbaseret sauce med grøntsager og urter, indtil det er mørt og falder fra benene.
  6. Provencalsk Lam: Denne ret indeholder lam stegt med Provencalske krydderier som rosmarin, timian og hvidløg, samt oliven, tomater og grøntsager. Det er en farverig og smagsfuld ret.
  7. Lamme-ratatouille: Dette er en variation af den klassiske ratatouille, der inkluderer stegt lam. Ratatouille er en ret med stegte grøntsager som aubergine, courgette, peberfrugt og tomater.
  8. Bouillabaisse: Mens bouillabaisse normalt er en fiskesuppe, kan du finde variationer, der inkluderer lam. Dette er typisk i regioner som Provence, hvor lammekød bruges i stedet for fisk.
  9. Lamb Tagine: Selvom tagine er en nordafrikansk ret, er den også populær i Sydfrankrig. Den inkluderer langsomt tilberedt lam med tørrede frugter, nødder og en blanding af krydderier som kanel, safran og ingefær.

Disse er blot nogle af de lækre lammeretter, du kan nyde i Frankrig. 

Lam er en vigtig ingrediens i det franske køkken, og der er mange variationer og regionale specialiteter at udforske.

Vi takker Perlen Odense for deres støtte til dette indlæg. Hvor du køber et stort sortiment med Diamant ring. Det betyder at Perlen Odense får et link i dette indlæg.

Relaterede indlæg
Italien har en rig kulinarisk tradition, der omfatter en bred vifte af fiskeretter på grun…
Der er simpelthen ikke noget som Tapas, det er let og overskueligt og kræver ikke det he…
Kødfrie dage er gået hen og blevet en meget populær måde at leve på og det bliver kun…
Aubergine er en besynderlig grøntsag og er en grøntsag som man oftest vil nyde tilberedt, …
Man kan sige, at der er to slags mennesker i verden. Der er dem, der elsker rigtig smør, o…
ALBONDIGAS! Mmmmh! En af mine favoritter fra det spanske køkken! - og så er…
Mmmh. Bare tanken om en lækker Paella, får mig til at drømme mig til Spanien, de lune himm…