Hvad Er Rigtig Smør?

D. 09.03.2021
Image: Pixabay

Man kan sige, at der er to slags mennesker i verden. Der er dem, der elsker rigtig smør, og ikke kan fordrage blandingsprodukterne, og så er der dem, der knapt nok er klar over, at der er forskel på et blandingsprodukt og smør, samt hvad der er hvad. I denne artikel zoomer vi lidt ind på smør. For hvad er forskellen på blandingsproduktet og den ægte vare?

Hvad er rigtig smør? Rigtig smør har et højt indhold af fedt, og endnu højere mængde af mættet fedt, hvis man sammenligner med blandingsprodukter. Dette skyldes, at smør er lavet af fløde, salt og intet andet. En blandingsprodukt indeholder også rapsolie, hvilket resulterer i et produkt med mindre fedt. Mange vil også sige, at rigtig smør har en bedre smag end blandingsprodukter.

Langt de fleste spiser ikke rigtig smør til hverdag, men derimod blandingsprodukter som Kærgården og lignende. Dette er der 3 meget afgørende grunde til. For det første, så er den rene smør dyrere end blandingsproduktet.

For det andet, så er det mere usundt. Mange er ligeglade med, om de spiser smør eller et blandingsprodukt, så hvorfor indtage de ekstra kalorier, hvis man alligevel er ligeglad?

For det tredje, så er rent smør langt mere upraktisk. Du kan ikke hive rent smør ud af køleren og smøre det på et stykke brød. Det er nemlig mere hårdt, og har brug for at stå i noget tid og bløde lidt op, inden det kan smøres på.

Relaterede indlæg
Der er simpelthen ikke noget som Tapas, det er let og overskueligt og kræver ikke det he…
Kødfrie dage er gået hen og blevet en meget populær måde at leve på og det bliver kun…
Aubergine er en besynderlig grøntsag og er en grøntsag som man oftest vil nyde tilberedt, …
ALBONDIGAS! Mmmmh! En af mine favoritter fra det spanske køkken! - og så er…
Mmmh. Bare tanken om en lækker Paella, får mig til at drømme mig til Spanien, de lune himm…
Kødrand er en traditionel ret som helt rigtigt består af en rand af kød. Denne serveres o…
I dette indlæg giver vi dig en hur tig og nem opskrift på kødsovs med grøntsager. Denne kø…