Lækre Brød Til Maden

D. 17.06.2020
Image: Canva

Hvad udgør et komplet måltid? Kvantitat? Kvalitet? Variation? Smag? Dette er om noget et spørgsmål, der er mange meninger om. Nogle vil være tilfredse hvis blot, der masser af mad. Andre vil have høj kvalitet over hele linjen.

Og hvad så med mig, tænker du måske. Jeg skal have brød til, med et fornutigt lag smør. Får jeg det, så behøver jeg faktisk ikke så meget mere. Ihvertfald ikke ifølge mine smagsløg. Dog vil det sikkert være fornuftigt at få lidt mere farverig og varieret kost.

Opskrift: Madbrød

Her er min bedste og nemmeste opskrift på nogle lækre brød, du kan servere med maden.

Det skal du bruge:

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk olie
  • 1,5 tsk salt
  • ca. 450 g mel
  • 1 æg (sammenpisket æg til pensling)
  • Topping efter smag - f.eks. groft salt, friskkværnet peber og birkes

Sådan gær du

  1. Du starter med at hælde den lunede mælk over smuldret gær, olie og salt i dejskålen. Pisk så omtrent det halve af melet i væsken og ælt derefter så meget mel i dejen, som den kan tage.
  2. Lad den hæve i 30 minutter.
  3. Når dejen er hævet færdig, skal den slås ned og deles i 6-8 lige store stykker.
  4. Dernæst formes alle stykker til flutes ved at klappe den ud i en firkant, der rulles stramt sammen, glattes og lægges til overdækket efterhævning i 25 minutter.
  5. Som det sidste skal flutene pensles med æg og have topping på. Giv så hvert brød to dybe, lange snit med en hobbykniv eller en anden meget skarp kniv og stil dem straks i ovnen på øverste rille.
  6. Flutene bag ved 210 grader i cirka 13 minutter, og så er der serveret.

Tak til AvXperten
Vi sender et stort tak til AvXperten, der har støttet denne artikel. Her kan du blandt andet finde ubiquiti unifi.

Relaterede indlæg
Italien har en rig kulinarisk tradition, der omfatter en bred vifte af fiskeretter på grun…
Retter med lam, enten elsker du det, eller du hader det. Retter med lam deler vandene, men…
Der er simpelthen ikke noget som Tapas, det er let og overskueligt og kræver ikke det he…
Kødfrie dage er gået hen og blevet en meget populær måde at leve på og det bliver kun…
Aubergine er en besynderlig grøntsag og er en grøntsag som man oftest vil nyde tilberedt, …
Man kan sige, at der er to slags mennesker i verden. Der er dem, der elsker rigtig smør, o…
ALBONDIGAS! Mmmmh! En af mine favoritter fra det spanske køkken! - og så er…