Opskrift: Brændende Kærlighed

D. 06.01.2020
Image:

Jeg har tidligere skrevet om, hvilke danske livretter der findes. En af de livretter, som var inkluderet på listen, var en blød, varm og lækker omgang brændende kærlighed. Denne livret bringer jeg nu opskriften på til fire personer. Velbekomme!

Dette skal du bruge

Kartoffelmos

  • 1,5 kg kartofler
  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • salt
  • Sort, friskkværnet peber
  • Lidt revet/stødt muskatnød

Brændende Kærlighed Topping

  • 350 g bacon
  • 3 løg
  • 1 tsk finthakket rød chil
  • 50 g smør
  • Sort, friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g syltede rødbeder
  • 1 håndfuld finthakket purløg
  • 1 håndfuld finthakket persille

Sådan gør du

Kartoffelmos

  1. Start med at koge kartoflerne i rigeligt vand, uden salt, indtil de er møre.
  2. Så hælder du vandet fra og pisker de møre kartofler med smør (tilsat i små tern).
  3. Til sidst pisker du med en håndmikser til kartoffelmosen er lækker og luftig, hvorefter du pisker mælk i, indtil du opnår den ønskede konsistens. Smag til med salt, peber og revet/stødt muskatnød.

Brændende Kærlighed Topping

  1. Først steger du baconen sprød ved middel varme og tag derefter af panden, som så anvendestil at sautere løgene i baconfedtet og smør, indtil de er bløde og klare.
  2. Tilsæt lidt finthakket rød chili og smag til med friskkværnet peber.

Anretning

  1. Anret og server den brændende kærlighed på tallerkener med fintrevet rødbedejulienne til og masser purløg og persille.

Tak til Curvii

Til denne artikel har vi fået hjælp og støtte af webshoppen Curvii.dk, der sælger lækkert modetøj til kurvede kvinder. I skal have rigtig mange tak for støtten!

Relaterede indlæg
Italien har en rig kulinarisk tradition, der omfatter en bred vifte af fiskeretter på grun…
Retter med lam, enten elsker du det, eller du hader det. Retter med lam deler vandene, men…
Der er simpelthen ikke noget som Tapas, det er let og overskueligt og kræver ikke det he…
Kødfrie dage er gået hen og blevet en meget populær måde at leve på og det bliver kun…
Aubergine er en besynderlig grøntsag og er en grøntsag som man oftest vil nyde tilberedt, …
Man kan sige, at der er to slags mennesker i verden. Der er dem, der elsker rigtig smør, o…
ALBONDIGAS! Mmmmh! En af mine favoritter fra det spanske køkken! - og så er…