Opskrift Creme Brulee

D. 22.01.2020
Image:

Det søde franske køkken er eminent og ganske enkelt fuld af lækre og delikate desserter, kager, godter og andre sukkersøde sager. En af de mest velkendte er desserten Creme Brulee, og netop denne får du opskriften på her.

Dette skal du bruge

  • 1 vaniljestang
  • 4 spsk rørsukker
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 5 æggeblommer
  • 2 spsk sukker yderligere (til at drysse på inden karamellisering)

Sådan skal du gøre

  1. Start med at flækker vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en kniv. Fordel så vaniljekornene i dit sukker, hvorefter du kommer fløde og sødmælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang.
  2. Nu pisker du æggeblommer og vaniljesukker til æggesnaps, indtil sukkeret er rørt helt ud.
  3. Så skal du varme gryden med mælk, fløde og vaniljestang op, indtil det næsten koger. Så tager du gryden af varmen og lader det køle af i et par minutter, hvoefter du hælder den varme fløde i æggesnapsen under omrøring. Alt det skum, som lægger sig på toppen af skålen fjernes.
  4. Fordel så vaniljecremen i fire ovnfaste skåle og bag dem i en forvarmet varmluftsovn ved 140 grader i 20-30 minutter.
  5. De skal være bløde og skælvende i midten, og du skal passe på, at de ikke får for meget, da de i så fald vil blive tørre. Lad dem køle af lidt ved stuetemperatur, hvorefter de sættes på køl i et par timer eller til dagen efter.
  6. Når de serveres drysses de med et tyndt lag rørsukker, som brændes forsigtigt med en gasbrænder, indtil sukkeret karamelliserer.

Tak til avXperten

Denne artikel er lavet med støtte fra avXperten, og den støtte takker vi for.. Står du en dag og mangler elektronik eller av-udstyr såsom en HDMI-splitter, så besøg avXpertens webshop.

Relaterede indlæg
Hvis du mangler en opskrift til en lækker kage til enten kaffen eller desserten så er du k…
Frankrig er kendt for helt utroligt meget mad, og noget af det måske mest klassiske fra de…
Der er ikke noget bedre, end en god og frisk croissant til sin morgenkaffe. Har du nogensi…