Opskrift: Sådan Laver Du Klassisk Baguette

17.01.2020

Frankrig er kendt for helt utroligt meget mad, og noget af det måske mest klassiske fra det franske køkken er det lange og tynde brød; baguette. Du får her opskriften på det.

Dette skal du bruge (3 stk):

  • 10 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 2 tsk groft salt
  • 500 g hvedemel

Sådan skal du gøre

  1. Start med at røre gæren ud i koldt vand.
  2. Tilsæt salt.
  3. Bland nu melet i over et par gange, indtil dejen er tilpas let og smidig.
  4. Stil dejen til hævning 4 timer ved stuetemperatur.
  5. Form herfeter dejen til tre flutes i bagepladens længde og lad så flutene efterhæve i et kvarter.
  6. Snit og pensl brødene med vand og drys evt. med groft salt.
  7. Bag først flutene i 5 minutter ved 250 grader og dæmp så varmen til 225 grader og bag dem yderligere 12-13 min.

Tak for støtten

Denne opskrift er lavet med støtte fra avXperten. I avXpertens netbutik kan du få alverdens elektronik og AV-udstyr, såsom netværkskabler, SIM-kortklippere og adaptere af typen VGA til HDMI.

Relaterede indlæg
Hvis du mangler en opskrift til en lækker kage til enten kaffen eller desserten så er du k…
Det søde franske køkken er eminent og ganske enkelt fuld af lækre og delikate desserter, k…
Der er ikke noget bedre, end en god og frisk croissant til sin morgenkaffe. Har du nogensi…