Opskrift: Landgangsbrød

D. 08.06.2020
Image: Canva

Dengang far var dreng, fandtes der ikke noget bedre end et godt og velsmurt landgangsbrød. Den har været mere eller mindre glemt i nogle år, men nu vil vi altså gerne slå et slag for, at den kommer tilbage. Her er vores bud på et godt stykke landgangsbrød.

Ingredienser

Her er de ting, du skal bruge til at lave et landgangsbrød.

Til brødet

  • 10 g gær
  • 3½ dl lunken vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 120 g durumhvedemel
  • 400 g hvedemel

Pålæg

  • Smør
  • Sprød salat
  • 24 skiver spegepølse
  • 12 skiver rullepølse
  • 12 skiver ost
  • Karse
  • Radiser

Fremgangsmåde

  1. Start med brødet. Smudlr gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt salt, olie og mel.
  3. Ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hæve på køl i godt 35 timer.
  5. Form 6 aflange brød.
  6. Lad dem hæve endnu engang, denne gang i 20 minutter.
  7. Bag brøddet ved 220 grader i cirka 20 min.
  8. Skær brøddet over
  9. Smør med smør
  10. Lav bund af salatblade
  11. Tilsæt pålæg og pynt

Tak for hjælpen
Denne artikel er støttet af Lejfesttelt.dk, hvor du kan finde leje af borde og stole.

Relaterede indlæg
Italien har en rig kulinarisk tradition, der omfatter en bred vifte af fiskeretter på grun…
Retter med lam, enten elsker du det, eller du hader det. Retter med lam deler vandene, men…
Der er simpelthen ikke noget som Tapas, det er let og overskueligt og kræver ikke det he…
Kødfrie dage er gået hen og blevet en meget populær måde at leve på og det bliver kun…
Aubergine er en besynderlig grøntsag og er en grøntsag som man oftest vil nyde tilberedt, …
Man kan sige, at der er to slags mennesker i verden. Der er dem, der elsker rigtig smør, o…
ALBONDIGAS! Mmmmh! En af mine favoritter fra det spanske køkken! - og så er…