Opskrift: Landgangsbrød

D. 08.06.2020
Image: Canva

Dengang far var dreng, fandtes der ikke noget bedre end et godt og velsmurt landgangsbrød. Den har været mere eller mindre glemt i nogle år, men nu vil vi altså gerne slå et slag for, at den kommer tilbage. Her er vores bud på et godt stykke landgangsbrød.

Ingredienser

Her er de ting, du skal bruge til at lave et landgangsbrød.

Til brødet

  • 10 g gær
  • 3½ dl lunken vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 120 g durumhvedemel
  • 400 g hvedemel

Pålæg

  • Smør
  • Sprød salat
  • 24 skiver spegepølse
  • 12 skiver rullepølse
  • 12 skiver ost
  • Karse
  • Radiser

Fremgangsmåde

  1. Start med brødet. Smudlr gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt salt, olie og mel.
  3. Ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hæve på køl i godt 35 timer.
  5. Form 6 aflange brød.
  6. Lad dem hæve endnu engang, denne gang i 20 minutter.
  7. Bag brøddet ved 220 grader i cirka 20 min.
  8. Skær brøddet over
  9. Smør med smør
  10. Lav bund af salatblade
  11. Tilsæt pålæg og pynt

Tak for hjælpen
Denne artikel er støttet af Lejfesttelt.dk, hvor du kan finde leje af borde og stole.

Relaterede indlæg
Kødrand er en traditionel ret som helt rigtigt består af en rand af kød. Denne serveres o…
I dette indlæg giver vi dig en hur tig og nem opskrift på kødsovs med grøntsager. Denne kø…
Hvad udgør et komplet måltid? Kvantitat? Kvalitet? Variation? Smag? Dette er om noget et s…
Den danske nationalret er i fokus i dette indlæg, hvor vi giver dig en opskrift på god gam…
I dette indlæg giver vi dig en helt standard, men fantastisk opskrift på god gammeldags da…
Hvis der er noget vi danskere synes er sjovt, så er det at få udlændinge til at udtale vor…
Macaroni and cheese er som mange ved en meget ikonisk amerikansk ret, som primært består a…